SAR değerleri tam olarak nasıl ölçülüyor?

Rules1232

Decapat
Xiaomi Mi 8 Lite'ın SAR değeri 1.585 W/kg olarak ölçülmüştür(kişisel telefonum). Fakat telefonun çift sim kart takma yeri var. Yabancı kaynakları araştırdığımda çift sim takmasanız bile 2. Sim slotu her zaman baz istasyonlarına bağlıymış (emin değilim). Telefonun sim kart slotu Hybrid şeklindedir. Ben çift sim yerine SD kart taksam radyasyonu biraz olsun azaltmaz mıyım? Yani bu radyasyon değeri maksimum çıkabileceği değer fakat diğer telefonlara göre bir tık fazla. (Örn: iPhone 7 1.38 W/kg). Anlamadığım bir şey daha var. iPhone'larda tek sim kart yuvası var. Şimdi benim kullandığım cihazda çift slot var fakat testte hepsi mi çalıştırılıyor? Bence cihazı her türlü şekilde sınayıp 1.585 W/kg bulmuşlardır. Ama bazı kişiler tek sim ile yapıldığını söylüyor testlerin. Bence tek sim ile yapılmış olsa 2. Sim geldiğinde sınır olan 2'yi geçerdi. Tam bir kaynak bulamadım umarım aydınlatırsınız .

Son düzenleme:
SAR değeri riske atılacak bir şey değil. Milyonlarca dolar harcanan bir konu. Ve bu testler birçok konuda yapılıyor. Ki kimsenin sar değerini yanıltacağını düşünmüyorum. Çünkü kısırlık, düşük gibi sorunlar ortaya çıkabilir ve firmaya çok fazla ceza kesilebilir. Benim fikrim bu. Yani nasıl yapıldığını bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çekincelerinizi ve kendinizce çözüm üretme meramınızı anlamaktayım. Bence fazlaca tepki veriyorsunuz. Etrafımız 2,4GHZ denen bir bilinmez ile sarılı. Daha az zararlı olduğunu RESMİ olarak doğrulanmadı henüz. Sadece 3/5 para ile konuşan adam söyledi. Söyleyebilir misiniz T.C devletine ait herhangi bir RESMİ kurumun, zararsız raporu var mı? Çok dert etmeyin bence

İyi dediniz. Fakat konu sağlık olunca ister istemez endişe oluyor.
Yani sınır olan 2 nin altında olduktan sonra sıkıntı olmaz değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…