Sarhoş olmamak için neler yapılmalı?

Alkol içerken farklı alkolleri birbirine karıştırmamaya dikkat etmek gerek. Örnek olarak viski üzerine rakı tüketilirse, farklı alkoller kullanıldığı için normalden fazla çarpar. Dedikleri gibi biraz da bünyeye bakıyor bu meretler. Ben yılbaşında 4 shot absinth üzerine 50cL'lik votka içtim ve çakırkeyfin biraz ilerisindeydim, arkadaşlardan birisi 2 bardak votka içtikten sonra ranzanın üst katından düştü mesela. Bünyenizi evinizde test edin, dışarı çıkıp insanlara salça olmaktan ve kendinizi küçük düşürmekten daha iyidir.

Hocam dip vurursanız kafa tek shotta da hafiften yollanır. Yudum yudum için, baktınız oo eyvallah kaldırıyor falan dikin Bol meyve suyuyla alın. Çok alkole kaçmayın, bira tarzı kalın, votkayıda az alın.

Düzenleme: Hayırlı olsun hocam, Sakatlık olmadan geçmiş

Eski bir barmen ve yine eski bir alkolik olarak "Sarhoş olmamak" için yapılması gereken pek bir şey yok. Diğer arkadaşların da dediği gibi tamamen bünye ile alakası var. Ayrıca psikolojik etmenleri de unutmamak lazım. Eğer yeteri kadar kendine güvenirsen, tek bir bira ile de sarhoş olmak mümkün.

Kusmamak için ipuçları vardır. Farklı türde içkileri birbirine karıştırmamak gerek. Eğer vodka, viski, rakı gibi ağır içkilerle başlandıysa yoldan şaşmadan onlardan devam etmeli, gecenin sonunda "cila niyetine" 1 tane bira içilmelidir. Ertesi gün dehidrasyon geçirmemek için kadehler arasında su tüketilmesi gerekir. Ayrıca mümkün mertebe rakı masası hariç, ağır yağlı yemeklerden uzak durmalısın. Çerez, patates kızartması, nachos gibi atıştırmalık yiyeceklerle, mideni destekleyebilirsin. Haa tabi bir de, alkol öncesinde aç karın sağlığına da büyük zarar verir.

Ayrıca güzel bir ilaç var. Alka-Seltzer adında. Her eczanede reçetesiz olarak satılıyor. Fiyatının da 5-7 TL arasında bir şey olması lazım. Her zaman evde bulundururum. Kalsiyum sandoz gibi su bardağında eritip içiyorsun. İstersen alkolden hemen sonra istersen sabah kalkınca, ne baş ağrısı, ne mide bulantısı bırakıyor. Resmen iksir gibi bir şey.

Herkese afiyet olsun, cam cama değil, can cana değsin =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…