Şarj olayını gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Sanki telefonlarınızı 10 sene kullanacaksınız. Takın şarj etsin çıkartın kullanın. Zaten 2 sene sonra ölmeye başlayacak. Çok da şey etmeye gerek yok. Orjinal ya da kaliteli ürün kullanın yeter.
Genel olarak bilinen %100 şarj etmenin pile zarar verdiği kanısı şuradan gelmekte: Li-Po ya da Li-IOn piller tam dolduğunda bataryanın hücresinde ara yalıtkan olarak görev gören Polimer ya da benzeri malzemeler daha fazla aşınmaya uğramakta. Bu da pilin ömrünün daha kısa sürede bitmesi demek. Bundan dolayı da son birkaç yıldır hem üreticiler hem de bu işin içerisinde olanlar pili uzun süre %100'de tutmanın pek sağlıklı olmadığı yönünde bilgi veriyor. Buna göre de %80-85 gibi maksimum dolma kapasitesi gibi ayarlar sunuyorlar.Arkadaşlar şarj 100 olmadan çıkarmak telefona zarar verir mi?
Zaten şöyle de yapsanız böyle de yapsanız bataryalar 2-3 yıl sonra ilk performansını veremez. İstersen telefonu al kullanmadan bir köşeye at 2-3 yıl önceki performansını veremez Li-po ya da Li-Ion bataryalar.
Teşekkürler hocamHocam tam bunu yazmaya gelmiştim. Mesajımda ekleme yapacaktım zira bahsetmediğimi fark ettim. Siz demişsiniz.
Saygılarımla.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.