İş biraz karışık. Kıbrıs'taki durumu bilmiyorum. Garanti konusunda nerede ve nereye başvuracağınızı biliyor musunuz? Ya da Kıbrısta alım söz konusu olduğundan telefon zaten "garantisiz mi"?
Şimdi açıkçasını isterseniz ben bu mobil telefonlardaki (özellikle de Xiaomi'de) kullanılan 67W adaptör konusunu çözebilmiş değilim. Mobil telefonlarda kullanılan bataryalar (Li-Ion tipi) 3.7Vdc terminal voltajlıdır ve 5.0Vdc ile şarj edilmeleri yeterli ve sağlıklıdır. Çok hızlı şarjlar bataryanın kullanım ömrünü her halükarda kısaltacaktır. Şimdi, 67Watt'lık bir adaptör 5.0Vdc çıkışta 13A şarj akımına kadar verebilir. Bu hem çok yüksek bir değerdir hem de telefonla verilen kablonun bu çaptaki bir akımı taşıyacağı şüpheli. Yok, batarya daha yüksek (9.0Vdc gibi) bir gerilimle şarj edimeye başlanıp sonra 5.0Vdc'ye düşürülüyorsa bu yine de 7.0A gibi gene yüksek bir (başlangıç) şarj akımı demektir.
Ben size telefonu 5.0Vdc ile şarj etmenizi önereceğim. Ama bugünlerde alacağınız ciddi adaptörler zaten akıllı (smart) modeller olduğundan bunlar çıkış gerilim ve voltajlarını güç kapasiteleri sınırına kadar değişkenlikle ayarlayacak adaptörlerdir. Telefon ne kadar isterse onu saülayacaktır.
Size USB-C çıkışı olan ve 30-35Watt'lık bir adaptör almanızı tavsiye ederim. Bazı modellerde USB-C çıkışı dışında USB-A çıkışı da olur ama USB-A çıkışına kablo bağlarsanız şarj akımı daha düşük ve şarj süresi de daha yüksek kalacaktır.
Hepsiburada, Amazon , MediaMarkt gibi internet sitelerinden Anker, Spigen, U-Green (bu markayı Teknostore sitesinde de bulabilirsiniz), BaseUS , CellularlLine gibi markaları güvenle alabilirsiniz. Aslında Xaomi'nin de 33W'lık böyle çift çıkışlı bir adaptörü var (ve ben Xiaomi Redmi Note 12 ile bunu kullanıyorum, orijinal adaptör kutusunda...) ama bunu internetten bulabileceğinizi (ya da bulduğunuzun çakma olup olmadığını) bilemem. Ben de zaten (İstanbul'daki) resmi mağazadan almıştım. İlla ki 67W adaptör almak isterseniz bu markaların 67W'lık modelleri de var ama oldukça pahalı olur; 800-1000 Tl ve daha üzeri. Bence ihtiyaç da yok.
Son bir tavsiye: Telefonun şarjını mümkün olduğunca %15-20 altına düşürmeyin ve %80-85 üzerine de çıkartmamaya çalışın.