Şarj olmayan laptop kendi kendine düzeldi

397444

Hectopat
Makaleler
10
Merhaba,

Dizüstü bilgisayarım önceleri şarj oluyordu. Ancak bir süre sonra şarj olmamaya başladı. Pil simgesinde "prize takılı, dolmuyor" yazıyordu.

Özel servise götürdüm. Pili çıkardılar, adaptöre baktılar. Arızanın pilde olduğunu, değişmesi gerektiğini söylediler.

Bilgisayarı eve getirdim. Tekrar deneyeyim, dedim. Bu sefer şarj olmaya başladı. Şaşırdım. Nasıl düzeldiğini anlamadım.

Bu problem tekrarlar mı? Pil gerçekten arızalı mı?

Bilgisayar: TOSHIBA Satallite C55-A-1U4

Son düzenleme:
Merhaba,

Dizüstü bilgisayarım önceleri şarj oluyordu. Ancak bir süre sonra şarj olmamaya başladı. Pil simgesinde "prize takılı, dolmuyor" yazıyordu.

Özel servise götürdüm. Pili çıkardılar, adaptöre baktılar. Arızanın pilde olduğunu, değişmesi gerektiğini söylediler.

Bilgisayarı eve getirdim. Tekrar deneyeyim, dedim. Bu sefer şarj olmaya başladı. Şaşırdım. Nasıl düzeldiğini anlamadım.

Bu problem tekrarlar mı? Pil gerçekten arızalı mı?

Bilgisayar: TOSHIBA Satallite C55-A-1U4
Batarya %90-100 arası prize takılı dolmuyor yazabilir. Kendini korumaya alıyor ve bataryanın tamamını doldurup ömrünü bitirmek istemiyor olabilir.
Bataryanın tamamını bitirme. %15-%25 arası bir seviyede şarj et bir süre. Şarj olmama gibi bir durum olursa değiştirmek zorunda kalabilirsin.
Bilgisayar ve batarya yaklaşık kaç senelik?

@V. Scaletta
Pil %5 olduğunda bile şarj olmuyordu. Ama ben öncesinde şöyle bir şey yapmıştım:
Bilgisayarın şarjı %100'de iken uzun süre prize takılı tutmuştum. Belki bunun etkisi olmuş olabilir. Şu an düzeldi tabii.

Bilgisayarı bana başka bir kimse verdi, kaç senelik kullanıldı, bilgim yok. Ancak şunu söyleyebilirim, bilgisayar Windows 8 işletim sistemiyle gelmiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı