Sass nedir, Node.js nasıl kullanılır?

249873

Kilopat
Arkadaşlar ilk defa sass ve node.js kısmına girdim ama doğru düzgün anlatılmamış. Ben Back-End kısmına geçmek istemiyorum. Ama Sass'ı kullanmak için node.js kurdum. Biraz bilgi verebilir misin node.js Front-End kısmında da kullanılıyor mu? React için de node.js kulllanacak mıyım?
Front-End için tavsiyeleriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Node.Js, JavaScript'i tarayıcı dışında da yazabilmemizi sağlayan bir 'runtime' idir. Node.Js kullanıyoruz çünkü JavaScript tarayıcıda çalışan bi' dil onu bilgisayarda, sunucularda çalıştırabilmek istiyoruz. React.js, Next.js, Angular için de Node.Js'e ihtiyacınız var.

Hocam ben şu an da React öğreniyorum. Back-End kısmı içinde PHP yerine node.js bilmem yeterli gelecek mi?

Hocam ben şu an da React öğreniyorum. Back-End kısmı içinde PHP yerine node.js bilmem yeterli gelecek mi?
Evet, yeterli. JS ile backend geliştirme için birçok framework mevcut. Örneğin React öğrendikten sonra Next.Js öğrenerek rahat bi' şekilde full-stack web uygulamaları geliştirebilirsin. Şimdi sen React.js öğren sonra da backend için bi' framework seçersin Express.Js, Next.Js, vs.

Çok sağ olun teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…