Çözüldü SATA 2.6 HDD SATA 2 mi oluyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Dünya
Eski bir HDD'im var. HWiNFO64 uygulamasından baktığımda. SATA 2.6 yazıyor şimdi bu HDD SATA 2 mi oluyor?
CrystalDiskMark ile yaptığımda da hız Max 36 MB/s çıkıyor. HDD 2010 belki de daha eskidendir.

Ekran görüntüsü 2022-03-07 162623.png

Çözüm
Evet SATA 2 oluyor. SATA 2.6, SATA 2'nin bir sürümü. Zaten 3gb/s de yazıyor üstte.
SATA 3 = 6gb/s
SATA 2 ise 3gb/s

Peki ben HDD almayı düşünüyorum bu HDD'lerin SATA kaç olduğu üzerinde yazar mı? Yazıyorsa nerede?

Teknik bilgilerinde veya üstünde yazar.
SATA 2 veya SATA 3gb/s olarak yazabilir.
Peki ben HDD almayı düşünüyorum bu HDD'lerin SATA kaç olduğu üzerinde yazar mı? Yazıyorsa nerede?

Anakartın SATA 2 destekliyor muhtemelen, SATA 3 HDD'te alabilirsin sıkıntı olmaz. Sadece o hızlarda çalışmaz.
Evet SATA 2 oluyor. SATA 2.6, SATA 2'nin bir sürümü. Zaten 3gb/s de yazıyor üstte.
SATA 3 = 6gb/s
SATA 2 ise 3gb/s

Anakartın SATA 2 destekliyor muhtemelen, SATA 3 HDD'te alabilirsin sıkıntı olmaz. Sadece o hızlarda çalışmaz.

Çözüm
SATA 3 = 6gb/s
SATA 2 ise 3gb/s

Yok kutuda bu zaten M.2 SSD var laptop ta kutuda 2.0 USB hızında kutuda almam gerek :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı