Çözüldü SATA 2.6 HDD SATA 2 mi oluyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Dünya
Eski bir HDD'im var. HWiNFO64 uygulamasından baktığımda. SATA 2.6 yazıyor şimdi bu HDD SATA 2 mi oluyor?
CrystalDiskMark ile yaptığımda da hız Max 36 MB/s çıkıyor. HDD 2010 belki de daha eskidendir.

Çözüm
Evet SATA 2 oluyor. SATA 2.6, SATA 2'nin bir sürümü. Zaten 3gb/s de yazıyor üstte.
SATA 3 = 6gb/s
SATA 2 ise 3gb/s

Peki ben HDD almayı düşünüyorum bu HDD'lerin SATA kaç olduğu üzerinde yazar mı? Yazıyorsa nerede?

Teknik bilgilerinde veya üstünde yazar.
SATA 2 veya SATA 3gb/s olarak yazabilir.
Peki ben HDD almayı düşünüyorum bu HDD'lerin SATA kaç olduğu üzerinde yazar mı? Yazıyorsa nerede?

Anakartın SATA 2 destekliyor muhtemelen, SATA 3 HDD'te alabilirsin sıkıntı olmaz. Sadece o hızlarda çalışmaz.
Evet SATA 2 oluyor. SATA 2.6, SATA 2'nin bir sürümü. Zaten 3gb/s de yazıyor üstte.
SATA 3 = 6gb/s
SATA 2 ise 3gb/s

Teknik bilgilerinde veya üstünde yazar.
SATA 2 veya SATA 3gb/s olarak yazabilir.

Anakartın SATA 2 destekliyor muhtemelen, SATA 3 HDD'te alabilirsin sıkıntı olmaz. Sadece o hızlarda çalışmaz.

Çözüm

Yok kutuda bu zaten M.2 SSD var laptop ta kutuda 2.0 USB hızında kutuda almam gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…