SATA 2 HDD oyunlarda dokuların geç yüklenmesi

glaxsten60

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim sorundan müzdaribim. Normal midir, aynı sorunu yaşayan kişiler var mı, varsa SATA 3 harddisk almak sorununuzu çözdü mü?
120 GB bir SSD'ye sahibim bazı oyunları buraya kurabiliyorum ancak bir yere kadar, 120 GB yetmiyor haliyle.
240 GB SSD ya da 1 TB HDD satın alacağım. Harddisk alırsam tekrar aynı sorunla yüzleşmeyi istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddisk alacağınıza SSD almanızı öneririm. Evet daha az kapasiteniz olacak ancak benim gibi oynamadığınız oyunları bilgisayarınızda yüklü tutmuyorsanız daha fazla işinizi görür. HDD'de yükleme süreleri çok uzun(Sata 2, Sata 3 muhabbetlerinde cahilim). Örnek vereyim HDD'de oynarken 1 dakikada yüklenen Metro Exodus, SSD'ye kurduğumda daha Artyom konuşmasının yarısına gelmeden açılıyor

SATA 2 HDD'niz eskiyse bozulmaya başlamış olabilir. İçinde fotoğraf vs var ise hemen yedeklemenizi öneririm. Anakartınızda SATA 3 desteği var ise SATA 3 HDD alıp sorunsuz devam edebilirsiniz. Ancak sağlam bir SATA 2 HDD alsanızda böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.

Şöyle ki, şuanki SATA 2 Harddisk’im eski sayılmaz 4-5 ay oldu sanırım satın alalı, sistemle birlikte almıştım.
Çok dikkat etmeden aldığım için sonradan öğrenmiş bulundum SATA 2 olduğunu. Benim merak ettiğim SATA 2 de normalde bu gibi sorunlar yaşanıyor mu, yavaş mı kalıyor günümüz sistemlerine ?
Dediğiniz gibiyse hiç riske atmayıp SSD’ye yönelebilirim.

S.

Hayır sağlam SATA 2 HDD'de öyle bir sorun olmaz. Mekanik olması nedeniyle ufak tefek geç yüklemeler olabilir nadirende olsa. Ancak sürekli geç gelmesi HDD'de arıza olduğunu gösterir.

Son düzenleme:
Anladım, şimdiye kadar böyle bir disk ile karşılaşmadığım için haliyle insan “acaba güncel oyunlarda mı eski kalıyor” diye düşünüyor. Yazılımlarda belli olmayan bir sıkıntısı var demek ki diskin, şayet hdtune ve crystal disk de bir sorun göremedim ne yaptıysam.
Teşekkür ederim cevaplarınız için, hız ya da fazla depolama arasında bi seçenek yapıp SSD ya da HDD alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…