Arkadaşlar bu konuyu bende merak ediyorum. Mesela alacağımız SSD'nin okuma yazma hızı 400 mb olsun bunu sata 2 bir anakarta takarsak performanstan ne kadar kaybederiz?
Tahminlere dayanarak söylemek zor performans düşümünü sistem bileşenlerine göre değişir. V300'ü ben önermiyorum şahsen almışken 3k Hyperx almanızı tavsiye ediyorum.
Düşüş çok mu olur az mı olur orasını bilmem ama ssd'yi taktıktan sonra hard diske göre çok daha hızlı olduğunu göreceksiniz. Sata 2 'ye bile taksanız fark gözle görülür.
Windows'un açılışı ve kapanışı, Windows'a kurduğun programların açılış süreleri ve oyunların yükleme ekranı hızlı geçecek. Fakat bir dosyayı kopyalarken yada yazarken SATA II hızında olacağı için biraz daha yavaş şekilde dosyaları aktaracaksın.