Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 5-6 senedir Samsung 840 Evo 250GB kullanmaktayım ve artık yetersiz gelmeye başladı. En basitinden modlu bir Skyrim klasörü bile 130-140GB olmuş durumda ve SSD olmadan oyun oynanacak gibi değil modlardan dolayı.
Bu sebeple 500GB muadillerine geçmeyi düşünüyorum ama kafamı karıştıran bazı hususlar var. Öncelikle 5-6 sene bir SSD için nasıldır bilmiyorum ama sistemimde bazı yavaşlamalar sezmeye başladım son 1 senedir? Fikir sahibi olmanız için SSD'nin bilgilerini ekleyeceğim.
Asıl meseleye gelecek olursam, SATA 3 mü yoksa M.2 NVMe mi almam gerektiğini bilmiyorum. Okuma/Yazma hızlarını karşılaştırınca HDD'den SSD'ye geçmenin verdiği gibi bir hız artış beklentisi doğuyor insanda ama araştırdığım kadarıyla SATA 3 SSD ve M.2 arasında pek bir hissedilir hız farkı yok gibi duruyor.
Burada sizin fikirleriniz devreye giriyor. Sizde M.2 için %20-25 fazla para vermeye değer mi yoksa düz normal SSD iş görür mü?
Diğer bir husus, anakartımdaki M.2 slotunu kullanınca 2 SATA girişinin iptal olması. Gerçi Zaten 4 adet SATA cihazım var pek beni etkilemez ama dip not olarak eklemek istedim. Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.