Çözüldü SATA diski başka bilgisayara takmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

thesnakeee

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Şimdi elimde 2 tane bilgisayar var.

Bir tanesinde 8 TB SATA diskim var depo olarak kullandığım içinde Windows falan yüklü değil sadece dosyalarım var.

Bu 8 TB diski diğer bilgisayara taksam, format atmadan çalıştırabilir miyim? Video işleriyle uğraştığım için içindeki görüntüleri kaybetmemem gerekiyor.

Diğer PC daha hızlı o yüzden ona geçmek istiyorum.

Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Tak format atmana gerek yok. Otomatik gelecektir.

Tak format atmana gerek yok. Otomatik gelecektir.

Çözüm
İşletim sistemi kurulu ise takıp kullabilirsiniz. Eğer kurulu değil ise kurulum bitince takın bazen dalgınlık olabiliyor formatlıyor ve veri kaybı yaşabiliyor arkadaşlar hatırlatma sadece.

Hocam içinde işletim sistemi varmı hani bu 8Tb hard diskte varsaTakıp kullanabilirsin hocam sıkıntı olmaz ama dikkat et yinede sata kablosu ve güç kablosunu takarken kısa devre vb yapmasın kolay gelsin

İşletim sistemi kurulu ise takıp kullabilirsiniz. Eğer kurulu değil ise kurulum bitince takın bazen dalgınlık olabiliyor formatlıyor ve veri kaybı yaşabiliyor arkadaşlar hatırlatma sadece.
işletim sistemi yok içinde harici harddisk gibi düşünebilirsiniz depo olarak duruyor.
ikinci bilgisayarımda sistem kurulu sadece birinden sata diski çıkarıp diğerine takarsam sorunsuz çalışır mı merak ettiğim kısım o aslında
Hocam içinde işletim sistemi varmı hani bu 8Tb hard diskte varsaTakıp kullanabilirsin hocam sıkıntı olmaz ama dikkat et yinede sata kablosu ve güç kablosunu takarken kısa devre vb yapmasın kolay gelsin
iki bilgisayarda da işletim sistemi var 8 tb diskin içinde işletim sistemi yok

Hocam o zmn diski bölmen lazım veya başka disk varsa takacağın bilgisayarda formata gerek yok ama dersenki hiç işletim sistemi yok 8tb harddiski böl olmasa minitool partition wizard uygulamasıyla videoları youtube de mevcut 100gb. Böl kullan işletim sistemi kur kullan o zmn sıkıntı yaratmaz

Hocam ben ona işletim sistemi kurmak istemiyorum. Harici disk gibi takınca çalışsın istiyorum bilgisayarda zaten işletim sistemi var. Bu mümkün mü onu öğrenmek istiyorum. Diğer bilgisayara tak çalıştır yapabilir miyim format atamam içinde önemli datalar var

Direk tak kabloları çalışır. Bir şey yapmana gerek yok. SATA kablolarını harddiskine tak montajını yap çalıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…