SATA Güç Kablosu ile HDD'den Duman Gelmesi

Yelda Aslan

Hectopat
Daha fazla  
Harddiskimi arkadaşıma oyun kopyalamak için SATA kablosu ve 4 uçlu harddisk power kablosuyla evine gittim. Kasayı açtık 4 uçlu güç girişinin ikisini de kullanıldigini farkettik. Harddisk soğutucusunun güç kablosunu çıkarttık ve benim harddiskime bağladık. SATA kablosunuda anakarta bağladık ve power düğmesine basar basmaz harddiskten duman çıktı. Hemen elektriği kestim harddiski vaktim olmadığı için kontrol edemedim. Şuan bilgisayar yanımda değil. Sizce harddisikin çalışma ihtimali var mı ? Baya uzun anlattığım için kusura bakmayin. 4 uçlu kablosundan kastettiğim bu:

Bu kablolar HDD için çok tehlikeli gerçekten. Kablo pinleri birbirine tam temas etmiyor ve HDD'ye güç eksik gidiyor. Ben de bu kablodan çok çektim. Sürekli HDD gücü kesiliyor. PSU kablosu yetişmediği için de mecbur kullanmak zorunda kalıyoruz. HDD test etmeniz gerek bir şekilde başka bilgisayarda. Bozulup bozulmadığını bu şekilde anlayabiliriz. Sistem açılıp masaüstüne gelseniz bile HDTunepro ile detaylı bir test gerçekleştirin. Ayrıca duman HDD'den geldiğine emin misiniz? Kablodan gelmiş olabilir.

Bende de aynı bir problem olmuştu. HDD'ye bağlı olan molex kablo eridi ve duman çıkmaya başladı. Yanlış bağlantı ya da tam birbirine geçmemiş bağlantıdan kaynaklandığını tespit ettim. HDD çöpe gitti tabi. Duman kablodan çıkmıştı.

Hocam selam konu eski ama kusura bakmayın yazdığım için bende bu kabloyla ssd kullanıyorum hiç sorunsuz çalışıyor neyse konuya geleyim hdd almaya karar verip 1TB WD BLUE HDD aldım ve bu kabloda takılı olup sorunsuz çalışan ssd yi çıkarıp taktım HDD de ses yok hiç bir yerde de görünmüyordu kablodan şüphelenip psunun eksiz kendi sata güç kablosu da denendi aynı başka pc ye de taktık aynı sorun vardı ve HDD arızalı dedik değişim gerçekleşti değişimden gelen HDD de aynı şekilde çıktı neyse iade edip dün Toshiba P300 2 TB HDD aldım (bu arada aynı kabloya ssd takılı ve sorun yok) her neyse yeni P300 HDD yi taktım pc yi açtım HDD nin devre kartından ince bir duman geldi dumanın geldiği yere dokundum baya sıcaktı. bu konuyu görünce acaba kablodan mı diye şüphelenip yazayım dedim ama işin garibi bu kabloya ssd takılı ve hala sorunsuz çalışıyor sizin fikriniz nedir? 20 gündür HDD değiştirmekten helak oldum şimdi den teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…