SATA HDD Laptopa Uyar mı?

Zatı Muhterem

Hectopat
Daha fazla  
HDD takabileceğim bölmem bu.

Alacağım HDD'nin birkaç görüntüsü:

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağınız HDD 2.5" Laptop HDD'si. Sata girişleri standart oluyor genelde zaten. Uyacaktır diye düşünüyorum. Orası HDD takma yeri mi CD-DVD girişi mi anlayamadım ama. Eğer CD-DVD yeri ise bazı ek şeylere ihtiyaç duyabilirsiniz.

2.5" ise uyacaktır.

Hometech Alfa 600 C

Anakartı tablet gibi pek laptop demeyebiliriz.

CD-DVD girişi değil hocam. Sadece HDD ve SSD takılabilecek bir alan.

Böyle bir alan hocam. Hometech Alfa 600 C

Son düzenleme:
O zaman ek parçalar gerekmeden uyacağını düşünüyorum. Sabitlemede problem yaşamazsınız umarım. Disk mi değiştirdiniz, eski diski buradan mı çıkartmıştınız?

O zaman ek parçalar gerekmeden uyacağını düşünüyorum. Sabitlemede problem yaşamazsınız umarım. Disk mi değiştirdiniz, eski diski buradan mı çıkartmıştınız?

Hocam şöyle anlatayım. Hometech Alfa 600 C notebook benimkisi. BİM'de satılıyordu genelde. 2 sene önce aldım. Ben aldığımda SSD veya HDD'ye sahip değildi. Sadece 32 GB hafızası vardı ve Windows 10 kuruluydu. Zaman geçtikçe depolama alanı sıkıntısı çektim. Sık sık uyarı yapıyor alanınız kalmadı diye. Aslında SSD almayı düşünüyordum ama bu cihazı sadece 400 TL'ye aldım.

Bu özelliklere sahip bir cihaza çok masraf yapmaya gerek yok. SSD taksam bile makineyi sadece açılışlarda hızlandırır. Diğer türlü zaten oyun oynanabilecek bir olayı yok. Günlük internet kullanımı, PDF ve Office işleri halledilebilir.
İkinci el 2.5 boyut HDD takmaya karar verdim. Bugün ikinci el bir uygulamadan 750 GB Toshiba HDD'yi kargo dahil 60 TL civarına aldım. 1-2 gün içinde elime ulaşır. İnşallah uyar diyelim cihaza.

Uyacağını düşünüyorum. Ama belki sabitlemekte problem yaşayabilirsiniz. Umarım yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…