Sata ile M.2 SSD Arasındaki Fiyat Farkına Değer mi?

Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Sistemimde Sata SSD ve önceki sistemimden aldığım yaklaşık 7 senelik 250 ve 320 GB'lık 2 harddisk var. Ana depolamada kullandığım SSD artık yetmemeye başladığı için harddiskleri kullanmaya başladım. Ancak bu harddiskler yavaş olduğu (60-65 MB/s okuma-yazma hızları var) ve çok da güven vermediği için SSD bakınmaya başlamıştım.

Bugün Vatan'daki %18 KDV indirimi ile birlikte SSD'lerin piyasaya göre uygun fiyatlara indiğini gördüğümde almak için iyi bir fırsat olduğunu düşündüm. 860 EVO ya da 970 EVO almayı düşünüyorum. 1 TB'lık modellerinde arada yaklaşık 700 TL fiyat farkı var. 970 EVO 5-6 kat daha hızlı olabilir ancak 860 EVO da oldukça hızlı ve bu farkı hissedecek miyim? Sonuçta 700 TL az para değil.

Ayrıca USB 3.1 üzerinden veri aktarımı yaptığımda 500 MB/s üzeri hız ile veri aktarımı olmayacak USB 3.1'in limitlerinden dolayı. Sistem içerisinde bir diskten bir diske veri aktarımı yaptığımda ise şu anda kullandığım SSD hızlı bir şekilde veri aktarımı yapıyor zaten.

5 yıl sonra da Sata SSD o zamanın standartlarında hızlı olacak mıdır? Hangi modelin alınması daha doğru olur? Okuyan herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
7 senelik anakartta NVME teknolojisi olmayacağından Sata SSD al derim.

İlerisi için m2 alman daha iyi olur m2 performans olarak daha iyi (anakartın destekliyor ise) ve emin ol aradaki farkı hissedersin hdd den ssd ye geçince hissedilen performans artışı gibi

Hem M2 hem sata SSD kullanıyorum, oyun oynuyorsan fark görmen imkansız. Render, çizim felan yapıyorsan işine yarar. Bir oyuncu için gereksiz masraf olur.

NVME alın. NVME düzgün adam akıllı bir ana kartınız var ise ve işlemciniz 3gb veri işleyebilecek güce sahip ise eş zamanlı tam olarak faydalanabilirsiniz. AMD döneminde üretilmiş ilk NVME destekli ana karta ve FX 8350 işlemcim varken yaşadığım en büyük handikap işlemcinin takoz olması 850 MB/sn değerini aştığı anda disk işlemci çok kısa sürede 67 dereceleri görebiliyordu ama normal bir SSD takılı iken en fazla 43 görüyordu o da 6 saatlik çalışma esnasında tam kapasite. Şu anda RYZEN 2600 var NVME ile saatlerce render yapsa da başka işlemlerde yapsa ne ısınma sorunu ne de performans düşüşü olmuyor .INTEL 8. nesil işlemciler şart stabilize isteniyor ise. 6. nesil zaten kendinden geçiyor NVME' yi görünce 7. nesil fena değil ama 8. nesil tam performansı sunuyor.

İşlemcim i7 8700K. Render ile işim yok, en fazla oyun oynarım. Ama almışken ömürlük bir disk almak istiyorum. Mümkünse 10 sene gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…