Öncelikle merhaba. Sistemimde Sata SSD ve önceki sistemimden aldığım yaklaşık 7 senelik 250 ve 320 GB'lık 2 harddisk var. Ana depolamada kullandığım SSD artık yetmemeye başladığı için harddiskleri kullanmaya başladım. Ancak bu harddiskler yavaş olduğu (60-65 MB/s okuma-yazma hızları var) ve çok da güven vermediği için SSD bakınmaya başlamıştım.
Bugün Vatan'daki %18 KDV indirimi ile birlikte SSD'lerin piyasaya göre uygun fiyatlara indiğini gördüğümde almak için iyi bir fırsat olduğunu düşündüm. 860 EVO ya da 970 EVO almayı düşünüyorum. 1 TB'lık modellerinde arada yaklaşık 700 TL fiyat farkı var. 970 EVO 5-6 kat daha hızlı olabilir ancak 860 EVO da oldukça hızlı ve bu farkı hissedecek miyim? Sonuçta 700 TL az para değil.
Ayrıca USB 3.1 üzerinden veri aktarımı yaptığımda 500 MB/s üzeri hız ile veri aktarımı olmayacak USB 3.1'in limitlerinden dolayı. Sistem içerisinde bir diskten bir diske veri aktarımı yaptığımda ise şu anda kullandığım SSD hızlı bir şekilde veri aktarımı yapıyor zaten.
5 yıl sonra da Sata SSD o zamanın standartlarında hızlı olacak mıdır? Hangi modelin alınması daha doğru olur? Okuyan herkese şimdiden teşekkürler.