SATA kabloları ekran kartının altında kalıyor

GloriouScorpion

Kilopat
Daha fazla  
Hepinize iyi günler arkadaşlar, yakın bir zamanda SSD veya hard disk almayı düşünüyorum ama kalan boş yuvalar ekran kartının altında kalıyor ve oraya nasıl oturtabilirim hiçbir fikrim yok. En kötü ihtimalle harici almayı düşünüyorum ama çözebilirsem SSD daha iyi olur tabii ki. Sizin fikirleriniz benim için çok önemli nasıl bir yola başvurabilirim acaba?

Whats-App-Image-2024-09-30-at-16-56-16-1 hosted at ImgBB

Whats-App-Image-2024-09-30-at-16-56-17 hosted at ImgBB

Whats-App-Image-2024-09-30-at-16-56-16 hosted at ImgBB

Anakart üzerinde başka SATA porto yok mu? Zaten şu an takılı olanlardan birisi ciddi biçimde eğilmiş, başka takman mümkün görünmüyor. O eğri olan SATA portu da her an bozulabilir benden demesi.

Malesef kötü/ucuz anakartlar ile böyle sorunlar ile karşılaşılabiliyor.

Uçları dönük olan sata kabloları bağlarsan sorun çözülür. Uç kısımları L şeklinde olan sata kabloları mevcut. Görseldeki gibi

Dosya Ekleri

• images.jpeg
    8,3 KB · Görüntüleme: 27
Uçları dönük olan sata kabloları bağlardan sorun çözülür. Uç kısımları L şeklinde olan sata kabloları mevcut. Görseldeki gibi
Bu tarz kablolar ile takabilirsiniz ancak bundan da bir tane taktığınız zaman diper slotları kapatabilir kablonun hangi yöne baktığına dikkat etmeniz lazım.

Bu tarz kablolar ile takabilirsiniz ancak bundan da bir tane taktığınız zaman diper slotları kapatabilir kablonun hangi yöne baktığına dikkat etmeniz lazım.
Birini sola çevirip digerii sağ tarafa çevirebilir. Denemekte fayda var. Başka türlü sığmaz gibi duruyor ve o şekilde kastırırsa o soketleri kırar.

İşte MicroATX mi deniyor GIGAbyte B550m sürümü böyle sorunlar olabiliyor, ama karşılaşan tek kişi ben değilimdir diye düşünüyorum.

Uçları dönük olan sata kabloları bağlarsan sorun çözülür. Uç kısımları L şeklinde olan sata kabloları mevcut. Görseldeki gibi
Bu sorunumu çözebilir teşekkür ederim cevap için

Hocam 2 tane bu kablodan alsam benim işim çözülür aslında ne dersin. En dışta kalan değil de ekran kartının tam altında kalan ve boştaki yuvaların en dışında kalana taksam sanırım iş görür.

Başka türlü zor zaten 2 kablo iş görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…