SATA kablosuyla M.2 SSD uyumlu mu?

VortexTR

Megapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
MZ-NLN256A SAMSUNG
Arkadaşlar iyi akşamlar. Daha önce buna benzer konu açmıştım fakat şimdi o konu sonucunda aldığım kabloyla ilgili bir soru soracağım. Ekte bulunan resimlerde bir SSD'nin bir de kablonun resimleri var. Bunlar uyumsuz mu? 2.5 " HDD taktım çalıştı, içindeki dosyalara vs gezindim fakat resimdeki laptop SSD'sini takınca bir şey olmadı. Ekstra bir ayar mı yapmam gerekiyor? İçindeki verileri kaybetmek istemiyorum. Bilgisayarın içine tak derseniz de bilgisayar da ekstra yer yok. Yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-11-19 saat 21.55.49_be32a82e.jpg
    133,7 KB · Görüntüleme: 41
  • WhatsApp Görsel 2024-11-19 saat 21.55.48_5fb925e2.jpg
    63,3 KB · Görüntüleme: 34
  • WhatsApp Görsel 2024-11-19 saat 21.55.48_dc10f191.jpg
    60,9 KB · Görüntüleme: 37
Hocam, SATA kablosu sadece SATA SSD'ler için kullanılır. M.2 SSD ile kullanılamaz.

Kim dedi ki sana onlar uyumlu diye? Dalga geçiyorsun zannediyorum?

Şayet dalga geçmiyorsan; aldığın kablo SATA kablosu. SSD'leri ve HDD'leri bağlamak için kullanılır. Senin elinde tuttuğun ise bir M.2 SSD, düz SSD değil. Dolayısıyla ona o kabloyla bağlantı yapman mümkün değil. Bilgisayarında M.2 için bağlantı arayüzü yoksa maalesef o M.2 SSD'yi kullanamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…