SATA kablosuyla riserlara güç vermeyin!

selcukeraslan

Decapat
Kek günü
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 senedir mining yapıyorum. Aldığım riserların içinden güç vermek için SATA kablosu aparatı çıkmıştı. İnternette araştırdığımda kimse SATA ile güç vermesin yanma riski oluşuyor demişti ben pek inanmadım ve uğraşmadım. Onun yerine riserlara PCI-e kablosuyla güç verin denmişti hiç uğraşmadım.

Dün gece uyuduktan sonra sabahları sistem sürekli resetlenmiş (Hive OS da hashrate düşünce otomatik resetlenmesine ayarlamıştım)
Sabah kalktığımda bir tane ekran kartımın çalışmadığını gördüm. Düşündüm acaba ekran kartı mı yandı diye biraz kurcaladım ve fark ettim ki risera bağladığım SATA kablosu yanmış erimiş...

Allah'tan ucuz yırttım ne kart zarar görmüş ne de ev alev aldı.

Siz siz olun 50 TL'lik PCI-e uzatma aparatını alın ve SATA kablolarını çöpe atın.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-05-04 at 16.06.43.jpeg
    80,2 KB · Görüntüleme: 76
  • WhatsApp Image 2022-05-04 at 16.06.52.jpeg
    72,5 KB · Görüntüleme: 65
Donanım arşivi adlı kanalın sahibinin mining sistemi kurduğu videoda aynısı belirttim kendisine, bana cahil olduğumu söyleyerek bir serzenişte bulundu. Umarım kendisi de sizin gibi kötü yoldan farkına varmaz bu işin, size geçmiş olsun tekrardan

Şimdi yoruma baktım da ben de biraz sert konuşmuşum, önceden bir konuda daha hatası vardı onu belirtince de böyle kudurmuştu, onunla alakalı sanırım

Dosya Ekleri

• 1651672246126.png
    52 KB · Görüntüleme: 43
Geçmiş olsun, iyi ki karta bir zarar gelmemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…