SATA SSD girişi oturmuyor

berat2313

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci AMD Ryzen 5 5600 6-Core Processor (3.50 GHz)
Ekran Kartı ASUS Dual Rtx5060 8 Gb OC Edition
3200 mhz 2x8 16 Gb Ram
500 Gb Nvme M2 SSD
650W 80 Bronze PSU
SSD veya HDD modeli
kioxia exceria 500gb
Anakart
asus prime a520mr
Herkese iyi sosyaller. Bende bir tane Kioxia marka SATA SSD var. PSU'dan gelen SATA girişi oturuyor ama anakarta taktığımız SATA girişi yani küçük kısım oturmuyor. Pinleri mi yamulmuş ne olmuş bilmiyorum ama tutmuyor. Çözümü var mı?

Fotoğraf atar mısın? Onun dışında enerji veriliyor fakat data kablosu takılmıyor. Başka kablo yok mu?

Fotoğraf atar mısın? Onun dışında enerji veriliyor fakat data kablosu takılmıyor. Başka kablo yok mu?

Hocam siz fotoğraf isteyince fark ettim. Data girişi pinlerin dışındaki plastik kırılmış. Ondan dolayı oturmuyor sanırım ama şimdi tamamen kullanılamaz halde mi oluyor. Hemen fotoğraf yükleyeceğim.

Hocam siz fotoğraf isteyince fark ettim. Data girişi pinlerin dışındaki plastik kırılmış. Ondan dolayı oturmuyor sanırım ama şimdi tamamen kullanılamaz halde mi oluyor. Hemen fotoğraf yükleyeceğim.
Önemli olan temas etmesinde problem olmaması. Plastik kırığı problem değil. Fakat temassızlık yapmaması için tam oturması gerekli. Onun içinde resim ile bakalım nasıl bir durumu var.

Önemli olan temas etmesinde problem olmaması. Plastik kırığı problem değil. Fakat temassızlık yapmaması için tam oturması gerekli. Onun içinde resim ile bakalım nasıl bir durumu var.

buyrun hocam

Komple kırılması kötü olmuş. Parça duruyor olsaydı yapıştırma gibi işlemler yapılabilirdi. Fakat bu şekilde biraz sıkıntı çıkarır. Pinlerde de biraz yamukluk var gibi. Kısa devreye düşebilir kullanımlarda. Bu nedenle oturmuyor. En sağlıklı ve kolay yöntem soket değişimi yapmak. Fakat lehim tecrübesi ve malzemelerin yoktur diye düşünüyorum. Tanıdığın güvenilir bilgisayarcı veya lehim yapmayı bilen arkadaş yardımcı olacaktır. Parça olsaydı yapıştırma gibi bir seçenek olabilirdi.

peki hocam teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…