SATA SSD hareket edince mavi ekran veriyor

Bütçe
2000-3000

Soslu CPU

Hectopat
Yer
Haven B Site
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600X // GTX 1650 // 16x1GB 3200mHz // Corsair CV550 - 80+ /// Windows 11 Home
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Sandisk 480GB SSD PLUS
Anakart
B550M DS3H rev 1.5
Oyun oynarken bir gün masaya vurdum, çok sert vurmadım lakin PC dondu ve mavi ekran verdi sonrasında bir gün kasanın SSD yuvasını açtım. Yine PC çalışırken ufak bir SSD'ye dokundum mavi ekran verdi sorunun kaynağını HDD'lerde sandım ama meğerse SSD imiş. SanDisk 480GB kullanıyorum portlarını değiştirdim güç ve veri aktarımı kablolarını değiştirdim PSU'daki diğer güç portuna taktım ve veri kablosunu yeniledim. Sorun kablolar değil kablolara dokunsam da sorun olmuyor ama SSD'nin üzerine tek parmağımla hafifçe 1-2 kere dokunduğumda sistem gidiyor. Hareket etmediğinde hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor, içinde sorun var sanırım. M.2 almak istiyorum bunu da oyun yüklemek için kullanacağım, bu SSD'yi nasıl düzeltirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Yerinde olsam başka bir SSD alırdım ama illa uğraşacağım diyorsan SSD'yi başka bir sistemde dene veya dikkatli bir şekilde SSD'nin içini açıp gevşek veya kırık lehim noktalarını kontrol et ama çok dikkatli ol SSD'yi kullanılmaz hale getirebilirsin.

SSD şu an kullanılabilir durumda hala Windows 11'im kurulu dosyalarım güvende. Bitlocker açmıştım onu kapatacağım ve M2 SSD alıp ona bütün herşeyi klonlayacağım belki o zaman bunun içini açarım. Diğer oyunlar için bunu kullanırım böylece. @emirxbestt

@FKmert 500 düşünmüyorum hocam 1tb düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…