SATA SSD kasaya nasıl monte edilir?

Güç kablosunun içi "L" şeklinde, dikkat ettiyseniz. Ters takmanız lazım kısaca, "L'yi" oturacak şekilde takımayı deneyin.

Son düzenleme:
Çift elle tutup biraz zorlayarak, sağ sola sallayarak hafifçe sokmaya çalışın. Normalde direk girmesi lazım. İçini filan mı dolu? Veya girişinde hatamı var?

Bayağı zorladım ama sonunda girdi. Umarım pinleri kırılmamıştır. Sonra başkası aynı problemi yaşarsa diye editlerim.

Edit:
Bitmiyor bir

Kablo düzenlemesi için mecbur bu karedeki kabloyu çıkarmak zorunda kaldım. Hangi kablo olduğunu bilmiyorum. Çıkarırken zor çıkardım şimdi takarken de sıkıntı. Havada kaldı.

Tam oturana kadar zorlamalı mıyım? Anakartın üstüne iyice bastırmam gerekiyor. Pinlere ya da anakarta zarar vermekten çekiniyorum. Bir yöntemi var mı yoksa sadece bastırmammı gerek?

Edit 2:
Technopat'ın kendi “Hangi kablo nereye takılır“ videosunu izleyerek yaptım. Ön USB 3.0 kablosuymuş ve takmasıda çok kolaymış aslında. Kabloda aşağı doğru ok var onu görmemişim :/

Bunları yazıyorum belki birisine yardımcı olur diye.

En son olarak SSD'yi böyle monte ettim kasaya.

Güç kablosunu zar zor ayarlayabildim. Biraz yukarı doğru eğiliyor, umarım pinleri yukarı kaldırmıyordur. Onun dışında bir sıkıntı yok gibi.

Son düzenleme:
Hayatımda gördüğüm en zorlu SSD montajı oldu sanırım. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…