Merhaba, anakartım Pro B550M-P. Şu anda sistemde kullandığım olan bir tane SSD var ve anakartımda sadece bir tane M.2 slotu var. Yeni bir SSD alacağım 1TB veya 2TB'lık, ancak SATA mı alsam yoksa dönüştürücü alıp mı denesem bilemedim. Yeni bir SSD alıp şu ankini de çıkarabilirim ama çok önemli dosyalarımı aktaramam. Ne yapmamı önerirsiniz?
Genel kullanım ve oyun için kullanacağım SATA'nın verdiği hızlar yeterli olacak mı?Dönüştürücü hızları düşürür SATA al bence.
Genel kullanım ve oyun için kullanacağım SATA'nın verdiği hızlar yeterli olacak mı?
Merhaba, anakartım Pro B550M-P. Şu anda sistemde kullandığım olan bir tane SSD var ve anakartımda sadece bir tane M.2 slotu var. Yeni bir SSD alacağım 1TB veya 2TB'lık, ancak SATA mı alsam yoksa dönüştürücü alıp mı denesem bilemedim. Yeni bir SSD alıp şu ankini de çıkarabilirim ama çok önemli dosyalarımı aktaramam. Ne yapmamı önerirsiniz?
Kesinlikle NVMe.Merhaba, anakartım Pro B550M-P. Şu anda sistemde kullandığım olan bir tane SSD var ve anakartımda sadece bir tane M.2 slotu var. Yeni bir SSD alacağım 1TB veya 2TB'lık, ancak SATA mı alsam yoksa dönüştürücü alıp mı denesem bilemedim. Yeni bir SSD alıp şu ankini de çıkarabilirim ama çok önemli dosyalarımı aktaramam. Ne yapmamı önerirsiniz?
Kesinlikle NVMe.
PCI-e 3.0x1 dönüştürücü ile SATA 3'ün 2 katı hız alabilirsin.
Hocam bu işten pek anlamam da tavsiye ettiğiniz bir dönüştürücü var mıdır? Ayrıca benim anakartıma bunu takabilir miyim?
Kullanıcının anakartında PCI-E X1 3.0 girişi var, onu dönüştürücü olarak kullanırsa 1 GB/s hızlara erişebilir. 500 MB/s kullanıcak olsa bile M.2 önermeye dikkat edin, hem fiyatları çok daha iyi hemde geleceğe dönükler. SATA SSD piyasası yok oluyor zaten yavaş yavaş Türkiyede.Dönüştürücü hızları düşürür SATA al bence.