SATA SSD mi yoksa HDD mi alınmalı?

waltuh wheit

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monitör:Casper Excalibur M.E238FHD-G 23.8" 200Hz 1ms
Mouse:Razer Viper Mini
Kulaklık:Razer Blackshark V2 X 7.1
Klavye:Steelseries Apex 9 Mini Mekanik Gaming Klavye
Merhaba, sistemimde 1TB M.2 SSD var bu yetmiyor o yüzden depolama alanı almaya karar verdim. 2500TL param var, ne almalıyım? SATA SSD'ler gördüğüm kadarıyla bütçemi aşıyor, HDD alsam sorun yaşar mıyım hızdan dolayı falan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece depolama amaçlı kullanacaksanız HDD kullanılabilir, aktif olarak kullanılmayan şeyleri yedeklemek vs. için bir sıkıntı yok hızdan dolayı sorun yaşamazsınız ama program, oyun vs. çalışacaksa kapasiteyi düşürüp SSD tercih etmenizi öneririm.

Merhaba, sistemimde 1TB M.2 SSD var bu yetmiyor o yüzden depolama alanı almaya karar verdim. 2500TL param var, ne almalıyım? SATA SSD'ler gördüğüm kadarıyla bütçemi aşıyor, HDD alsam sorun yaşar mıyım hızdan dolayı falan?

Hocam çıkarsa böyle bir şey alabilirsin.

Kullanım amacın sadece depo ise HDD olabilir fakat içindeki verileri sürekli kullanacaksan SSD'den aşağısını düşünmek bu devirde hayal gibi bir şey.

Bilgisayarı SSD üzerine kurdum HDD alırsam sadece hikayeli oyunları yüklemeyi düşünüyorum yani sorsam HDD çok mu yavaş SSD ile bir oyun 30 saniyede açılıyorsa HDD ile 3 dakikada mı açılır konuya biraz açıklık getirirseniz çok sevinirim pişman olmak istemiyorum.

Bilgisayarı SSD üzerine kurdum HDD alırsam sadece hikayeli oyunları yüklemeyi düşünüyorum yani sorsam HDD çok mu yavaş SSD ile bir oyun 30 saniyede açılıyorsa HDD ile 3 dakikada mı açılır konuya biraz açıklık getirirseniz çok sevinirim pişman olmak istemiyorum.
Güncel oyunlar için HDD sağlıklı değil, öyle bir düşünceniz varsa kapasiteyi düşürüp SSD tercih edin bence. Bu arada söylediğiniz bütçeye SSD satılıyor.

Kapasite düşürmek derken 2TB olmazda 1TB olur ama SSD olur anlamında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı