SATA SSD nasıl takılır?

TigerMan

Centipat
Daha fazla  
Hayırlı sosyaller.

Aklıma bir soru takıldı... Şimdi bu SSD'lerde M.2 olanlarında bir M.2 SATA olan var, bir de M.2 NVMe olan var. Aşağıda ikisini de resmini bırakıyorum.

IMG_2888.jpeg

IMG_2889.jpeg

Bunların iki türünün de girişleri birbirinden farklı.

Şimdi bunları anakartın neresine takacağız, M.2 NVMe olanı internetten izlediğim videolarda bir tane porta takıyor ama diğer M.2 SATA olan SSD'nin girişi farklı, onu da aynı yere mi takacağız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı Sosyaller.

Aklıma bir soru takıldı... Şimdi bu SSD'lerde M.2 olanlarında bir M.2 SATA olan var, bir de M.2 NVMe olan var. Aşağıda ikisini de resmini bırakıyorum.

Eki Görüntüle 2320968

Eki Görüntüle 2320969

Bunların iki türünün de girişleri birbirinden farklı.

Şimdi bunları anakartın neresine takacağız, M.2 NVMe olanı internetten izlediğim videolarda bir tane porta takıyor ama diğer M.2 SATA olan SSD'nin girişi farklı, onu da aynı yere mi takacağız?

M.2 SATA ve M.2 PCI-e NVMe SSD'ler M.2 Slotlara takılır B key ve M key mantığındadır. PCI-e versiyonlu olanlarda hem SATA olan hem de NVMe olan çalışır. Eski M.2 SSD slotları ise (Acer VN7 serisi gibi) sadece M.2 SATA destekler. Kısaca günümüz anakartlarında aynı slota takıp kullanabilirsiniz.

M.2 Sata SSD için Alfais marka dönüştürücü kullanıyorum. SSD'yi Alfais'e, Alfais'i bilgisayarın sata portuna takıyorsunuz.
Linki varmı sende bu dönüştürücün zahmet olmazsa atarmısın ?

M.2 SATA ve M.2 PCI-e NVMe SSD'ler M.2 Slotlara takılır B key ve M key mantığındadır. PCI-e versiyonlu olanlarda hem SATA olan hem de NVMe olan çalışır. Eski M.2 SSD slotları ise (Acer VN7 serisi gibi) sadece M.2 SATA destekler. Kısaca günümüz anakartlarında aynı slota takıp kullanabilirsiniz.
Anladım. Peki bu B key, M key olayı nedir tam olarak ?
m2 sata ile m2 nvmE nin girişleri farklı yani nasıl takılıyor aynı slota ?

Linki varmı sende bu dönüştürücün zahmet olmazsa atarmısın ?

Anladım. Peki bu B key, M key olayı nedir tam olarak ?
m2 sata ile m2 nvmE nin girişleri farklı yani nasıl takılıyor aynı slota ?
Ben HB'den almıştım ama stokta göremedim. Alfais 4358 dönüştürücü.

Tabi ben dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Eğer masaüstü bilgisayar kullanıyorsan PCIE slotuna takılan dönüştürücüler de mevcut.

M2 sata ile M2 NVME bildiğim kadarıyla aynı slota takılmaz. Ben bu ayrımları öğrenmek için Dell'in sitesindeki dokümanları incelemiştim.

Linki var mı sende bu dönüştürücün zahmet olmazsa atar mısın?

Anladım. Peki bu B key, M key olayı nedir tam olarak?
M.2 SATA ile M.2 NVMe'nin girişleri farklı yani nasıl takılıyor aynı slota?

Girişleri farklı değil sadece pin yapıları farklı. Ekteki görselden anlayabilirsiniz. Hepside aynı slota takılabiliyor. (Aynı slota takılıyor olması destekleyeceği anlamına gelmiyor. PCI-e yuvası SATA uyumluluğa sahipse hem SATA hem NVMe çalışır. Sadece SATA M.2 yuvanız varsa NVMe taktığınızda çalışmayacaktır.)

1727986332862.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı