SATA SSD sökülünce Windows boot manager kayboldu

Ahmet selami

Hectopat
Daha fazla  
Windows'umu SATA SSD'ye kurmuştum ancak sonrasında M.2 SSD'ye geçmek istedim. Dün bu işlemi yaptım format attım Windows'u M.2 SSD'ye kurdum ancak BIOS'ta Boot Manager her türlü SATA SSD oluyordu. SATA SSD'yi söktüm, tekrar denedim yine olmadı. Nasıl M.2 SSD'yi Boot Manager yapabilirim? Giremiyorum hiçbir şekilde Windows'a. Şu an SATA SSD'ye de kursam o da Boot Manager olmuyor.

Son düzenleme:
Klasik sorun....
Kasada daha önce Windows kurulmuş bir disk takılı iken onu çıkarmadan veya kurulum ekranı gelince o diskte bulunan sistem bölümlerini silmeden başka bir diske kurulum yaparsanız bu sorun kaçınılmaz olur. Eski disk takılı olmadığı sürece Windows açılmaz çünkü EFI ve bootmanager olarak yeni kurulum yapsanız dahi eski diskteki kullanılır.
Herkese tavsiyem şudur ki.. Windows kuracağınız zaman kasada sadece kurulum yapacağınız disk takılı olsun, diğer diskleri kurulumdan sonra takın.

Kurulum yaparken mümkün olduğu kadar aşağıda linkte gösterilen adımları takip edin.

Son düzenleme:
Klasik sorun...
Kasada daha önce Windows kurulmuş bir disk takılı iken onu çıkarmadan veya kurulum ekranı gelince o diskte bulunan sistem bölümlerini silmeden başka bir diske kurulum yaparsanız bu sorun kaçınılmaz olur. Eski disk takılı olmadığı sürece Windows açılmaz çünkü EFI ve Boot Manager olarak yeni kurulum yapsanız dahi eski diskteki kullanılır.
herkese tavsiyem şudur ki. Windows kuracağınız zaman kasada sadece kurulum yapacağınız disk takılı olsun, diğer diskleri kurulumdan sonra takın.

Kurulum yaparken mümkün olduğu kadar aşağıda linkte gösterilen adımları takip edin.

Zaten bunu yaptım 🥲

Dediğiniz işlemi şu an yapamıyorum aile evinde yaşadığım için ancak sorunu anlatayım size sorun disktemi kurulumdamı siz söylersiniz SATA SSD yavaşlığından dolayı M.2 SSD'ye geçirmek istedim Windows'u kurulum yapmadan önce SATA SSD'yi söktüm ancak içindeki dosyaları silmedim böyle kurulum yapmayı çalıştım ancak BIOS'ta bir türlü Boot Manager yapamadım sonra aklıma geldi SATA SSD'yi biçimlendirip denedim yine de Boot Manager yapamadım M.2 SSD'yi üstüne CSM kapalıyken boot optionda görünmemeye başladı diskler yani uzun lafın kısası şu an M.2 SSD'yi Boot Manager yapamıyorum ve CSM kapalı iken boot optionda kurulum USB'si harici disk gözükmüyor CSM açınca ve Secure Boot OS type yapınca gözüküyor ama Boot Manager olmuyor umarım bana yardımcı olabilirsiniz yarın işten geldiğimde varsa çözümü deneyeceğim yoksa son çare bilgisayarcıya vereceğim.

Her iki diski de sökün. Diskler takılı değilken BIOS a girip fabrika ayarlarına yükleyin. Sonra M2 yi takın ve kontrol edin. Açılmazsa hatalı kurulum yapılmış olması dışında birşey olması çok zayıf ihtimal.
Hocam dediğinizi yaptım yinede boot manager görmedi

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    233,6 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Önce BIOS gündel değilse güncelle. SATA SSD komple sök. Zaten kullanmayacaksın.
BIOS'ta SATA AHCI olduğuna emin ol. CSM disable yap BIOS'ta. BIOS'ya yine boot kısmındaki bütün girdieri sil.
Rufus ile Win 11 ISO dosyasını UEFI-GPT olarak yazdır ve tekrark Win kurulumu yapmayı dene.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı