SATA SSD tavsiyesi

morpetek

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
PC'yi alırken bir aptallık yapıp 500 GB M.2 SSD aldım. Şu an hafıza yetmiyor, değişiklik yapmak istiyorum. Sorum şu:
Bu 500'lük M.2 SSD yerine 2TB SSD almak mı yoksa 500'lük dururken yanına en aşağı 1TB SATA SSD almak mı? Eger SATA SSD almaksa önerdiginiz SATA SSD'ler var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe varsa ve m.2 hızından fedakarlık etmek istemiyorsanız 2tb ssd alıp geçin.

Diğer seçenek 500gb m.2 işletim sistemi kurulu olur ki zaten şuan öyle.
Yanına Sata 1 & 2 tb veya önce 1 tb sonra yetmedikçe yanına ekleyecek şeklinde kullanabilirsin. Ana kartında en az 4 sata girişi vardır diye düşünüyorum.

PC'yi alırken bir aptallık yapıp 500 GB M.2 SSD aldım. Şu an hafıza yetmiyor, değişiklik yapmak istiyorum. Sorum şu:
Bu 500'lük M.2 SSD yerine 2TB SSD almak mı yoksa 500'lük dururken yanına en aşağı 1TB SATA SSD almak mı? Eger SATA SSD almaksa önerdiginiz SATA SSD'ler var mıdır?
Bütçeniz nedir? Belki bütçenize göre güzel M2 SSD bulabiliriz

yani 8 10k civarına kadar çıkabilirim diye düşünüyorum varsa öneriniz alabilirim
Merhabalar, 10 bin liraya kadar önereceğim toplam seçenekler;
Hp 9.943 TL - 4 TB -
Samsung 8.929 TL - 1 TB - Soğutuculu 10.000 MB/s üstü okuma-yazma hızları
Samsung 7.629 TL - 2 TB - Soğutuculu

!!! Fiyat/Performans ürünleri bu ürünlerden birini alıp kalan bütçe ile SATA SSD alınabilir. !!!

Kioxia Exceria Pro 5.599 TL - 2 TB - Veri Yazma Garantisi 800 TBW
Mushkin Vortex 4.835 TL - 2 TB - Veri Yazma Garantisi 1.000 TBW

Dramli olunca ne oluyor acaba bilmiyorum da bir de SSD markalarinda kaliteli olanlar Kingston mi oluyor genelde
Samsung, Kingston, Kioxia, Crucial, MSI, Adata (XPG), Corsair, WD

Bu markalar genel olarak kaliteli ama model bazlı karşılaştırmak daha mantıklıdır her zaman örnek veriyorum aynı fiyat bandında Samsung'un düşük okuma yazma hızlı ve düşük veri yazma garantili modeli ile atıyorum X markasının yüksek okuma yazma hızlı ve yüksek veri yazma garantili modeli bir değil.

Dramli olunca ne oluyor acaba bilmiyorum da bir de SSD markalarinda kaliteli olanlar Kingston mi oluyor genelde
Ben açıklarsam biraz karmaşık olur ama çok iyi şekilde özetleyen bir yorum var bu resimde.
Marka kalitesi olarak üstteki arkadaşın yazdığı markalar güvenli ve kalitelidir, ama en sorunsuz olanlar açık ara farkla Samsung ve Kingston, bütçe varsa veya arada ufak miktarda para farkı varsa (500TL gibi) X markası alınacağına bu iki markaya yönelmek daha iyi olacaktır

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025_0517_173237.png
    Screenshot_2025_0517_173237.png
    37,8 KB · Görüntüleme: 20

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı