SATA SSD'den M.2 SSD'ye Windows nasıl aktarılır?

Velihan33

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar SATA SSD'den Samsung'un 970 EVO Plus modeline geçeceğim ancak nasıl aktarıldığını bilmiyorum ve de aktarırsam diğer SSD'yi sökmeme gerek var mı sistem onu kullanır mı? O bellekten oyun oynarsam mesela inidirirsem bir şeyler yaparsam yani.

Arkadaşlar SATA SSD'den Samsung'un 970 EVO Plus modeline geçeceğim ancak nasıl aktarıldığını bilmiyorum ve de aktarırsam diğer SSD'yi sökmeme gerek var mı sistem onu kullanır mı? O bellekten oyun oynarsam mesela inidirirsem bir şeyler yaparsam yani.

Mevcut diskinizi sökmeden aktarım yapacaksınız.
Samsung'un buna ilişkin tool/yazılımı var.
Ben 1 video ve Samsungun upgrade program linkini ekliyorum.
Yapılacak işlem = Migration.
Mevcut diskinizde yüklü Windows'un herşeyi ile çalışabilir şekilde yeni diske aktarılması işlemi. (Clone)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Mevcut diskinizi sökmeden aktarım yapacaksınız.
Samsung'un buna ilişkin tool/yazılımı var.
Ben 1 video ve Samsung'un upgrade program linkini ekliyorum.
yapılacak işlem = migration.
Mevcut diskinizde yüklü Windows'un her şeyi ile çalışabilir şekilde yeni diske aktarılması işlemi. (clone)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Klonlayınca eski SSD'deki Windows ne oluyor siliyor muyuz?

O size kalmış. İster silersiniz ister silmezsiniz.
Tavsiyem:
A) Ek depolama alanına ihtiyacınız yok ise sistemden sökün ve ihtiyaç duyacağınız zamana kadar muhafaza edin. (Silmeden- yedek sistem olmuş olur)
B-) Ek depolama alanına ihtiyacınız var ise ve sistemde takılı bırakacaksanız = Biçimlendirin.

Son düzenleme:
O size kalmış. İster silersiniz ister silmezsiniz.
Tavsiyem: Sistemden sökün. ( tabii depolama alanı eksiğiniz yok ise)
Depolamak için disk alanı gerekiyorsa silin. Gerekmiyorsa gerekeceği zamana kadar silmeden bırakın. Olaki şu anki sisteme bir şey olur. Eski diski taktığınız anda kaldığı yerden çalışmaya devam eder.

İçindeki her şeyi silip depolama alanı olarak kullanırsam ona indirdiğim oyunlar diğer M.2 SSD'nin hızında mı çalışıyor yoksa eski SSD hızındamı.

Eski SSD niz eski hızında çalışır ama yeterlidir. Yine de Yeni SSD nizde 100GB boş alan kalana kadar siz oyunları yeni SSD ye kurun. Daha sonra kuracağınız oyunları eski SSD ye kurarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı