SATA to USB ile harici SSD kullanmak hızı düşürür mü?

Eray.K

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, benim HP Pavilion laptopum var ve SATA USB dönüştürücüsüyle harici SSD yapmak istiyorum.
Bu şekilde yapsam SSD'nin hızı düşer mi? Speedrun yapıyorum, oyunun yükleme ekranının süresini azaltmam gerek.

SATA USB adaptörün içindeki çipin kalitesine ve transistör sayısına kısaca hızına bağlı olarak değişir. Genelde 30-40MB/s hızla aktarım yaparlar bu nedenle 600MB/s SSD olsa bile hızınız yaklaşık 40MB/s'ye düşer.

Edit: Evet bir de USB versiyonuna. USB 2.0, 30-40MB/s; USB 3.0 ise 100-150MB/s; uçtuk diyelim USB 3.2, 3200MB/s hızda aktarım yapar. USB'nin içindeki renge bakarak anlayabilirsiniz. Siyah, USB 2.0; Mavi 3.0; Kırmızı 3.1 ve 3.2.

Bu arada bu bilgi yeterli olmadı, sanki "Benim Mercedes'im var" demek gibi oldu. Modeli ne?

Hangisine takılı ve adaptör hangi USB versiyonunu destekliyor. Genelde 3.0 olanlar pahalı olur. 3.2 olanı daha görmedim.
HP Pavilion 15-DK1014NT henüz almadım almayı planlıyorum 2.mesajınızı anlayamadım

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı