SATAII ile SSD Kullanılır mı?

XANTARES

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben CFK. Bimeks'den 650 TL'ye monitör alıyorum. Bimeks'in elden taksit olayından faydalanarak tabi. Bu sistem minimum 750 TL'lik alışverişleri kapsıyor. Bende o aradaki boşluğu SSD ile doldurmayı planlıyorum. Fakat aklımda bi soru var SSD iyi güzelde ECS H61H2-MV anakartımda SATAII var. SATAII ile SSD ne kadar performanslı olur? Cevaplayan herkese teşekkürler iyi sosyaller!

Almayı düşündüğüm SSD: Kingston 120GB KC300 SSDNow SATA3 SSD Disk Fiyatı ve Özellikleri | Bimeks

Fakat SATAII ile kullanım hızda düşüklüğe yol açmasın? Anakartımı yazdım yukarıya ECS gibi bir firmanın anakartıyla SSD kullanmak.. Çok çelişkideyim açıkçası. Bide SSD kutularından bir sata kablosu çıkıyor mu?

SSD'nin sunduğu maksimum okuma ve yazma hızlarına belki erişemezsin ama her halükarda HDD'den farklı olduğunu hissettirir sana. Anakarttan çıktığı için SATA kabloları çıkmıyor. Bazı paketler oluyor dönüştürücü falan onların içinden çıkıyor fakat dert edecek bir durum değil. 3-5 liraya her yerde bulabilirsin SATA kablosunu.

Aynı sorunu bende merak ediyordum. Sata 2 de nasıl performans alırım diye, ama inanın bana SSD farkını koyuyor. Bu zamana kadar almadığım için çok pişman oldum. Çok rahat. Bu arada samsung 840 Evo kullanıyorum.

Merhaba bende şöyle bir soru sorayım SSHD de performans nasıl olur?

Sata2 de 280 okuma yazma verir max. Sata3 te ise 480 okuma yazma veriyor. Bence tavsiye ederim çok büyük fark yaratıyor ben kullanıyorum.

SATA 2 olması hiç performans artışı olmayacağı anlamına gelmez. Sorunsuz ve hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz. Eğer SSD alacaksanız Samsung EVO serisine bakmanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…