Satıcı THH kararını uygulamıyor

O zaman şuanki fiyatının para iadesini yapcaklar?

Ürünümün tam modelini bilmiyorum ama özellikleri Acer predator helios neo 16 i7 13700hx 16gb ram 1tb ssd 4060. Önerdikleri cihazlar ise Acer nitro anv15-51 i9 13900h 4060 16gb ram 1tb ssd . En son hicbir cihaz kabul etmediklerinde onlara 16" bir acer nitro 16 r7 8845hs 4060 16gb ram 1tb ssd cihaz atmıştım bu tarz cihazlarla mı değişim oluyor diye ona da evet demişlerdi

Belirtmesine gerek yok aynisi varsa degisimi yapmak zorunda yapmazsa soke soke alir hakkini aciklama yapmaya dahi gerek yok

Kıymet takdiri neye göre hesaplanıyor? Benim aldığım cihazdan su anda Türkiye'de satışta bulunmuyor

O zaman şuanki fiyatının para iadesini yapcaklar?
Evet, bilirkisi atanacak bilirkisi internetteki en dusuk ve en yuksek fiyatli reel urunlerin ortalamasini alip o tutari belirleyecek

Kıymet takdiri neye göre hesaplanıyor? Benim aldığım cihazdan su anda Türkiye'de satışta bulunmuyor
O konuda bilgim yok maalesef enflasyon farkindan hesaplarlar diye dusunuyorum.

Belirtmesine gerek yok aynisi varsa degisimi yapmak zorunda yapmazsa soke soke alir hakkini aciklama yapmaya dahi gerek yok.

Okumuyorsunuz sanırım. Ürün internette yok şu an. Dolayısıyla güncel fiyatı belirlemekte problem çıkabilir. Firma ürünün üreticisi değil. Aracı firmadan satın alınmış ürün. Aracı firma artık Türkiye'de bulunmayan bir cihaz için nasıl değişim yapabilir? Önce okuyun mesajları sonra yorum yapın. Ürün varsa zaten 1. seçenek bu. Eğer ürün yoksayı konuşmuşuz orada.

Hocam öncelikle "ilamlı icra" nedir detaylıca araştırın. Eğer araştırıp öğrenip kendim başvuru yaparım derseniz avukat şart değil. İlamlı icraya başvurduğunuzda yanlış hatırlamıyorsam satıcıya son kez 1 ay süre veriliyor ardından icra işlemleri başlıyor. Bence 1 ay sürenizi biraz daha esnetip ilamlı icraya başvurun.

İcra edecek aynı ürün yoksa, bilirkişi tarafından ürünün teknik özellikleri referans alınarak güncel fiyatına göre iade alınır. Bunların haricinde satıcıya icra masrafları da yansıtılır.

Yani satıcının sizi avukat ile korkutacak bir şeyi yok, haklarınızı savunun zararlı çıkan karşısı olur.

Peki güncel fiyat analizi yapılırken daha düşük bir fiyat çıkabilir mi? Mesela bende i7 13700hx vardı , bilirkisi direkt i7 13. Nesil işlemci diyerek geçerse yine 50k bandında bir ücret çıkabilir veya predator cihazımla herhangi bir victus cihazı karşılaştırsa vs.

i7 13. Nesil işlemci de dese, sadece işlemciye bakarak değil ekrandan soğutma kalitesine kadar karşılaştırır hocam. 50k bile olsa satıcı zararlı çıkacak ve siz istediğiniz ürünü alabilirsiniz. Bence her türlü daha avantajlı.

Urun yoksa belirtmesine yine gerek yok sizin anlama sorununuz var galiba yasal olarak varsa degistirir yoksa kiymet takdiri islemi yapilir kiymet takdiri icin de illaki urunun bulunmasina gerek yok referans degerler uzerinden hesaplanir
Ne bu tavriniz ayrica okumuyorsunuz felan biraz kibar olmayi ogrenin kibar cevaplar alin gerici olmayin benden size tavsiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…