Aldığım ürün 3 gün sonra satıcı tarafından iptal edilmiş, tekrar indirime girmesini beklemek istemiyorum fiyat farkını alma veya ürünün tedarik edilmesini isteme hakkım var mı?
Satıcı istediği gibi siparişi iptal edebiliyor mu?
Fiyatından dolayı iptal ettiyse satıcının böyle bir hakkı yok. Söylediği fiyattan vermek zorunda. Önce satıcıyla iletişime geçin. Olmuyorsa Tüketici Hakem Heyeti sizin lehinize karar verecektir. Uğraşmak isteyip istememek size kalmış.
Tüketici mahkemesine bile gitseniz satıcı siparişinizi iptal ettikten sonra o ürünün satışını yapmadıysa haklı çıkar. Ayrıca aracı kurumlardan alındıysa Hepsiburada Trendyol gibi onlarda stok sayısından fazla satış yapıldığı için sonradan iptal yaşanabiliyor.
Aldığım ürün 3 gün sonra satıcı tarafından iptal edilmiş, tekrar indirime girmesini beklemek istemiyorum fiyat farkını alma veya ürünün tedarik edilmesini isteme hakkım var mı?
Satıcı istediği gibi siparişi iptal edebiliyor mu?
Genellikle satış sözleşmesi vb. şeyleri okumadan onaylıyoruz. Okuyup, böyle bir madde olup olmadığında bakın. Yoksa şikayet edebilirsiniz, varsa zaten onaylamışsınız, neler yapılabilir bilmiyorum.
Fiyatından dolayı iptal ettiyse satıcının böyle bir hakkı yok. Söylediği fiyattan vermek zorunda. Önce satıcıyla iletişime geçin. Olmuyorsa tüketici hakem heyeti sizin lehinize karar verecektir. Uğraşmak isteyip istememek size kalmış.