Satıcının siparişi iptal etme hakkı var mı?

@DemirKipi Adam akıllı bilekliği yanlışlıkla 7 TL olarak girdiyse yapılan yanlışlığı anlayışla karşılamak yerine bileklik peşinde koşmak ne kadar etik?

@DemirKipi Adam akıllı bilekliği yanlışlıkla 7 TL olarak girdiyse yapılan yanlışlığı anlayışla karşılamak yerine bileklik peşinde koşmak ne kadar etik?
Etik kısmına göre konuşursak eğer hiç etik değil tabi ki. Satıcı ve alıcının birbirine karşı anlayışlı olması gerekiyor etik olarak.

Mesafeli Satış Sözleşmesi:')

Genellikle satış sözleşmesi vb. şeyleri okumadan onaylıyoruz. Okuyup, böyle bir madde olup olmadığında bakın. Yoksa şikayet edebilirsiniz, varsa zaten onaylamışsınız, neler yapılabilir bilmiyorum.

Satış sözleşmesini okudum fakat daha önce de benzer problem yaşadım tüketici hakem heyetine başvurdum ve kabul etmedi. Yani burası Türkiye burada kanun manun yok. Kanunen satın alma işlemi tamamlandığı için haklıyım zaten ama Hepsiburada son zamanlarda müşterilerini düşünmemeye başladı.

Sanırım ürünün stok durumundan dolayı iptal ettiler ve fiyat farkını karşılarız ama ürün yok diyorlar. E-ticaret nerelere düşmüş...

@DemirKipi adamakıllı bilekliği yanlışlıkla 7 TL olarak girdiyse yapılan yanlışlığı anlayışla karşılamak yerine bileklik peşinde koşmak ne kadar etik?

Sözleşmede "satıcı iptal etme hakkını saklı tutar" diye bir madde olabiliyor dolayısıyla satıcının yanlış fiyattan dolayı iptal etme hakkı olabiliyor ancak benim durum farklı haksız rekabete giriyor. Rakiplerinin önüne geçmek ve satışını engellemek için fiyatı daha düşük göstermiş olabilirler.

Bu hukuki değil ancak şikayetime karşılık geleceğini de zannetmiyorum. Daha önce böyle bir olay yaşadınız mı?

Son düzenleme:
@simdigeldim Dostum 7 TL'ye akıllı bileklik mi olur? Kimin önüne geçecek? 170 liralık şeyi 120 liraya düşürse onu anlarım da 7 TL yapmış herif.

Bu hukuki değil ancak şikayetime karşılık geleceğini de zannetmiyorum. Daha önce böyle bir olay yaşadınız mı?

E ticaret yapan bir şirkette sorumlu birisi olarak kendi deneyimlerimden ve işleyiş şeklimizden yola çıkarak söyledim. Yaşamadım ama yanlış stok sayılarından veya elimizde olmamasına rağmen stoku açık kalmış ürünlerde mecbur iade yapıyoruz.

N11 firmasından solunumla alakalı CPAP cihazını satıcının 4000 tl fiatta satışa sunduğu ürünü N11 in 300 tl indirimiyle 3700 tl ye satın aldım yarım saat sonra siteden başka ürün satın almak isterken satıcının ürünü tedarik edilemiyor diye iptal ettiğini aynı ürünü 7000tl fiatla satışa sunduğunu gördüm aynı üründen başka sitede indirimle 3650 tl fiatla satılırken onlar da satıştan kalkmış aynı ürünü ilk satın aldığım fiattan 650 tl ye satın alıp bütün işlemlerin ekran resmini alıp TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE başvurup satışı iptal eden satıcının THH. 6502 ye 6 ıncı maddesine göre ya ürünü satın aldığım iptal edilen fiattan vermesini yada fazladan ödediğim 650 tl yi ödemesini talep ettim . başvurumdan sadec e2 gün sonra satıcıdan savunma istenmiş bakalım şıkayetim nasıl sonuçlanacak.

Konuyu hortlatıyorum ama nasıl sonuçlandı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…