Selamlar dostum, sana yalnızca ihtar çekmişler. Bunun tek olayı karşı tarafa "Talebini yazılı yol ile iletmiş olduğunu ispatlamış olmak" anlamına geliyor. Bir de Türk milleti kapısına gelen bir kağıt görünce - avukat kelimesi geçince - avuaktlık masrafı kelimesini duyunca tırsıp yola gelebiliyor
Sen aracını ister expertiz raporunda sorunlu - ister sorunsuz şekilde satmış ol asla fark etmez, sana yansıyabilecek bir olumsuzluk oluşmayacaktır. Hiç korkma - için rahat olsun. Alıcı ile asla telefonda yazılı veya sesli münakaşaya girme. İletişi kurmamanı taviye ediyorum. Çünkü iletişim kurmak senden bir şey götürmediği sürece çözüm sağlamayacaktır. Senden pay koparmak isteyecektir.
İkinci el 12 yaşında araba alıyor, bu tamamen bir risktir. Ben de 9 yaşında arabaya biniyorum 90.000km oldu, satacağım zaman alıcı kişinin iyice bakması - test etmesi - son kararı verip ona göre alması gerekiyor.
Exper raporunda Motor'da kusur var gibi bir ibare yer alsa bile en ufak korkun olmasın. Alıcı kişi arabayı kontrol edip almak ile yükümlü. 2 ay içerisinde kim bilir ne yaptı arabaya bilinmez.
Sen kusurlu olduğunu bile bile satmış olsaydın bile kanuni olarak hiçbir yaptırımı olmaz sana merak etme. İcraya vs veremez - öyle bir dünya yok, icraya verebileceği hak edilmiş bir şey yok ortada. Şu an sadece ihtar çeker - senden hareket göremezse dava edebilir. Aklı olan kişi dava ile uğraşmaz gider arabasını yaptırır hepsi bu.
İçin rahat olsun tekrar söylüyorum. Ben arabayı aldıktan sonra ufak bir kusur fark ettim - Exper'in fark edemediği. Araç sahibini aramadım bile - ticaret bittikten sonra araç sahibi aranıp rahatsız edilmez. Bir dahaki sefere daha uyanık olunur - yapabileceğin başka hiçbir şey yok.