Kolay gelsin vekaletle araba satısı yapmıştım. Alıcıyla tartıştım o da satıs belgesini göndermedi. O yüzden sigortadan paramı alamadım, parayı almanın başka yolu var mı? İlla belge mi olmak zorunda (üstünden birkaç ay geçti)?
Noterden istemiştim ama vermediler karşı tarafın göndermesi gerekiyor dediler,yinede sağolSatış yapılan notere giderek "Satış evrakımı kaybettim." diyerek evrak fotokopisini alabilirsin. Eğer noterlik uzak ise telefon numarasından ulaşarak durumu anlatıp mail adresi istersin. Kimlik ve sattığın aracın eski ruhsatını maile ekleyip yine aynı şekilde evrakın görüntüsünü alabilirsin.![]()
Noterden istemiştim ama vermediler karşı tarafın göndermesi gerekiyor dediler,yinede sağol![]()
Tm bir daha gidip Bi sorayım sağolasınKarşı tarafın zorluk çıkardığını evrakın sana lazım olduğunu belirtirsen vermek zorundalar. Onlar da bir nüshanın kopyası bulunmak zorunda. Aramak zoruna gelmiştir o yüzden sana öyle demiştir. Sigorta şirketleri iade yapabilmek için sisteme satış evrakının numarası tarih vb. bilgiler için sisteme o evrakı yüklüyorlar eğer tanıdık ise bir şekilde yaptırabilirsin ama en sağlıklısı noterden evrakı almayla uğraşmak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.