Merhaba, malum yaz ayında oldugumuz için sık sık boş vaktim oluyor. Bende satranç öğrenmek istiyorum. Tavsiye edebileceğiniz herhangi bir YouTube kanalı var mı veya herhangi bir kurs? Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba, malum yaz ayında oldugumuz için sık sık boş vaktim oluyor. Bende satranç öğrenmek istiyorum. Tavsiye edebileceğiniz herhangi bir YouTube kanalı var mı veya herhangi bir kurs? Şimdiden teşekkür ederim.
Taşları ögrenin sonra bol bol oynayarak kendinizi geliştirin bence. Bir sorun olursa
Discord: mesedian yazabilirsin.
Öyle yt videosu ile sıkılırsınız bide sadece hareketleri ezberlersin onun yerine kafanı çalıştır.
Satranç analizleri diye bir adam satranç maçlarını anlatıp açıklıyor.
Veya sabo hocamı izleyebilirsiniz. Çok severim kendisini. Bunları izleyerek yavaş yavaş öğrenirsiniz. Basit zaten.
Satranç TV ve benzeri kanalların maç analizlerini ve eğitim videolarını izleyebilirsiniz hocam. Aynı zamanda da lichess gibi platformlarda bol bol oynayıp maç sonrası analiz yaparak kendini geliştirebilirsin.
Bu kanalları izlemenin yanında sana tavsiyem bir satranç seti alman. Web'den de oynanıyor ama taşlara dokunmanın hissiyatı ayrı. Bir nevi e kitap ve fiziksel kitap okuma farkı gibi düşün.