Satrançta nasıl gelişilir?

uchiha249

Centipat
Yer
Elazığ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel İ5 13th gen
16 GB DDR4
RTX 2050
Meslek
Öğrenci
Geçen sene kursa gidiyordum bu sene de gidiyorum ancak berbatım diyebilirim. Nasıl gelişebilirim? Öneriniz var mı?

Ek olarak o kadar kötüyüm ki sizde görün isterseniz:

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241201-165732.png
    104,8 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_20241201-165736.png
    128,9 KB · Görüntüleme: 62
Ben satranç ta usta olmuştum.Bunun sebebi ise sürekli okulda,arkadaşlarımla satranç oynamamdı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu adamın yüzünü bile görmek istemiyorum

Oynadıkça gelişirsin. Açılışlara ve varyantlara bak satranç maçlarını izleyebilirsin.

Geçen sene kursa gidiyordum bu sene de gidiyorum ancak berbatım diyebilirim. Nasıl gelişebilirim? Öneriniz var mı?

Ek olarak o kadar kötüyüm ki sizde görün isterseniz:

Kankito sitelerde botlarla başla sonra mat hamlelerini denmeye başla denedikçe alışırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Satranç müsabakalarını izle, oradan notlar çıkar, ek olarak bol bol satranç oyna. Söyleyeceklerim bu kadar.
Ben satrançta usta olmuştum. Bunun sebebi ise sürekli okulda, arkadaşlarımla satranç oynamamdı.
Oynadıkça gelişirsin. Açılışlara ve varyantlara bak satranç maçlarını izleyebilirsin.
Kankito sitelerde botlarla başla sonra mat hamlelerini denmeye başla denedikçe alışırsın.

Teşekkürler. @AdaBagcibasi bir de size sorayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bullet maclardansa 5-10-15 dakikalik maclara yonel. 1 dakikalik maclar bu seviyede isine yaramaz. Acilis ogrenebilirsin, buyuk ustalarin karsilasmalarini izleyebilirsin, analizler izleyebilirsin. Temelinde zaman gecirmek yatiyor. Bir anda olacak sey degil zaten. "Satrancta Buyuk Ustalar Modern Gorusler" kitabini onerebilirim. Anlamakta zorlanacagin kisimlar olabilir ancak okumaya deger.

Teşekkürler. @AdaBagcibasi bir de size sorayım.
Yavaş tempolu oyunlar oynamanızı öneririm, en az 10 dakikalık oyunlar olursa sizin için daha iyi olur. Oyunlardan sonra mutlaka oyunun analizini yapın, analiz için Lichess daha uygun aslında çünkü chess.com'da bir yere kadar yapılıyor. Yanlışlarınızdan öğrenip oynayarak gelişeceksiniz zamanla. Başarılar şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…