Satrançta ortalama eloyu gösteren site hangisidir?

Sorunu detaylandırsan iyi olur. Elo ortalaması derken neyi kastediyorsun? Tüm satranç oyuncularının elo ortalaması mı, kendi oynadığın satranç oyunlarına göre kendi elo ortalaman mı? Muhtemelen son dediğimi kastediyorsundur. Bunu öğrenmek için lichess, chess24, chesscom gibi sitelerden oyunlar oynayarak öğrenebilirsin (siteden siteye göre değişir ama en az 20 oyun oynaman gerek elonun çıkması için bana kalırsa 20 oyun çok az, daha tutarlı görmek için 40-50 olmalı. Zaten bu kadar oynayınca elo puan kazancın azalıyor oynadığın türe göre, yani daha iyi anlıyorsun ama pek de önemli değil hep değişen bir şey)

Kendi elo ortalamam yani performansım gibi bir de bana oradaki maçlardaki adamların mesela 1600 elo diyor onların 1600 olduğuna hiç inanmıyorum çünkü botlar daha zorlayıcı.

Kendi elo ortalamam yani performansım gibi bir de bana oradaki maçlardaki adamların mesela 1600 elo diyor onların 1600 olduğuna hiç inanmıyorum çünkü botlar daha zorlayıcı.
Lichess'den örnek vereyim, (diğerleri de aynı zaten) oyuna başladığında 1500? rating ile başlıyorsun. İlk oynadığın maçlarda absürt derecede fazla rating kazanıyorsun/kaybediyorsun. Bu kişiler çok iyi oynamasa da 1-2 oyun kazanıp 1600 gözükebilirler. Önemli olan çok fazla oyun oynayıp 1600 olmak.

Eyvallah bir de mesela chess.com un botlarıyla oynamak normal aynı retingli oyuncu ile oynamaktan daha kolay geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…