Arkadaşlar son günlerde LoL'de ping sorunları yaşamaya başladım. Yaklaşık 3 yıldır problemim yoktu ama son 3 gündür problemlerim artmaya başladı. Normalde oyun içinde pingim 60-70 civarlarında gezerken, takım savaşlarına girerken özellikle çatışırken toplu alanlarda pingim birden 300-400 civarlarına çıkıyor ve buda cidden sinir bozucu. İnternet hızım da aşağıdaki resimde belirttiğim gibi. Oyun esnasında herhangi bir program çalıştırmıyorum veya indirme yapmıyorum ve ağda sadece 1 cihaz bağlı, o da PC. Yardımınızı bekliyorum arkadaşlar.
-Google sunucularına ping atmanızda ve bu pingleri takip etmenizde yarar var.
-Bunun için; Başlat menüsü - Çalıştır - cmd yazıp enterleyın - gelen ekrana "ping www.google.com -t" yazıp enterleyin. (tırnak işaretleri yok). Sıra sıra ping atmaya başlayacaktır biraz gözlemleyin (max 5-10 dakika olabilir) eğer aralarda Request Time out. yazıları çıkıyorsa bunu internet sağlayıcınıza bildirerek düzelttirebilirsiniz.
-Bunun anlamıda şu oluyor internetinizde paket veri kaybı yaşıyorsunuz anlık olarak tabi, buda online moba oyunlarda kendini gösteriyor çok anlık oyun gidip gelmesi yaşıyorsunuz veya ping yükseliyor.