Savcı olmak hukuk okumak çok mu zor?

hürkanredkit

Yoctopat
Katılım
27 Temmuz 2022
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben savcı olmak istiyorum, savcı olmak hukuk okumak çok zor mu? Savcı sınavı geçtikten sonra kolayca atanabilir mi? Arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim.
 
Hocam ben ne hukuk okuyorum ne savcıyım ama uzun ezberler yapmanız gerekiyor hukuk içerisinde. Kalın kalın kitaplar var. İlk olarak ona hazır olmalısınız. Savcı sınavı için de ekstra çalışma gerekiyor tanıdıklarım yoğun çalışıyordu sınav için. Ama savcı olduktan sonra atanırsınız bir yere. Bu Hakkari de olabilir Balıkesir de.
 
Hukuk fakültesi ilgi duyan için keyiflidir. Ezberler falan zordur ama o da meslek için şart tabi ki.

Hakim savcı olmak uzun ve zorlu bir süreç. Şimdikilerin usulsüz alımlarına bakmayın siz.

Abim 80'lerin ortasında fakülteye girdi. Uzatmadan fakülteyi bitirdi. Önce avukatlık stajı yaptı. Sonra Adliye stajı yaptı. Ondan sonra sınava kabul ettiler. İlk girişinde de kazanıp Gümüşhane Kürtün ilçesinde hakim olarak göreve başladı. Yıl 1995'ti galiba. Şimdi o ilçede adliye yok. Kaldırıldı.

Yani hakim savcı olmak için 9-10 yıllık bir süreç gerekiyordu o zaman. Yine aynı olabilir.

Hakimler ve savcılar aynı statüdedir. Bir yerde bir dönem hakim iken aynı yerde veya başka bir yerde başka bir dönem savcı olarak atanabilirsiniz.

Eğer hukuk fakültesine kesin karar verdiyseniz mezun olunca mutlaka noterlik için başvurun. Kursu mu var artık, ne gerekiyorsa mutlaka gidin. Elinizde noterlik belgesi olsun. Bu belgeyle çok işiniz olur.
Hakim ve savcı olarak atanamazsanız, avukatlıkta da başarılı olamazsanız noterliği düşünebilirsiniz. Ayrıca hakim, savcı, avukat olsanız bile emeklilikten sonra noterliğe başlayabilirsiniz. Ama noter belgesi almak için yaş sınırı var. İşte genç mezunken onu ihmal etmeyin. Benim birader emekli olunca çok pişman oldu zamanında noter belgesi almadığı için.

Hukuk mezunları için güzel bir alan da TPE (Türk Patent Enstitüsü) vekilliğidir. Güzel bir büro kurup bu işleri de keyifle yapabilirsiniz.

Hakim ve savcıların 5 hizmet bölgesi vardır. En zorlu bölgelerden başlanır, en rahat bölgelere doğru kıdeme göre yer değiştirilir. 5 tür bölgenin hepsinde de çalışma mecburiyeti vardır.
 
Son düzenleme:
Okumak da zor. Mesleği eline aldıktan sonra da zor. Gece yarısı otopsiye gitmek, nöbetçi olmak vs.

Babamdan biliyorum kendisi hakimliğe geçti şu anda. Doğuda da görev yapma riski var. İstanbul gibi bir yerde de. O yüzden hazırlıklı olmalısınız.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı