Savcılık eski kullanıcı adını görebilir mi?

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar size öncelikle olayı anlatayım;
Lise 1'e geçtim ve okulun itiraf sayfasını gördüm ve istek attım ama kabul etmedi. Sonra bende Reels'lerde (örneğin: Ysmtalshitpost) gibi hesaplar görüyordum ve okullarıyla alakalı mizahlar yapıyorlardı. Bende bir an heveslendim açtım. Ve bugün, okulun logosunu ve adını kullananan bir hesap (gayriresmi) felsefe hocasına ana bacı küfürler etmiş. ( pov: Felsefe hocasını her gördüğümde ben. [Arkada küfür içeren bir video.] )
Ve bugün hocamız geldi, suç duyurusunda bulunacağını ve o çocuğun mahkeme karşısına çıkacağını söyledi. Disiplin kurulundaki hocalar; bu hesapların hepsinin kazanacağını, IP adresini belirlenmesi ve bu hesapları açanların cezalandırılacaklarını söyledi.
En başta demiştim, bende bir hevesle hesap açmıştım. Ama ben asla bu tür paylaşım yapmam ve yapmadığımdan eminim. Ben ne olur olmaz yine de bu açtığım hesabı sileyim dedim. Kullanıcı adını başka bir şey yaptım.
Asıl sorum: Savcılık hesabın eski kullanıcı adresini öğrenebilir mi?
Sizce hocalar göz mü korkutuyor yoksa ciddiler midir?
Teşekkürler.

Hocaların ciddiyetini, sizden başka kimse tahmin edemez.
Profil mevzusuna gelince, sen herhangi bir paylaşımda bulunmadıysan korkmanı gerektirecek hiç bir durum yoktur.
Eski profil adının bulunup bulunamaması konusu ise, ilgili platforma bağlı. Bazı platformlar cinayet vb. absürt olaylar olmadığı sürece, kullanıcı bilgisi paylaşmaz, bazıları ise paylaşır.
Paylaşım sana ait olan bir cihazdan yapılmadığı sürece ceza alma ihtimalin olduğunu düşünmüyorum.

Hocaların ciddiyetini, sizden başka kimse tahmin edemez.
Profil mevzusuna gelince, sen herhangi bir paylaşımda bulunmadıysan korkmanı gerektirecek hiçbir durum yoktur.
Eski profil adının bulunup bulunamaması konusu ise, ilgili platforma bağlı. Bazı platformlar cinayet vb. absürt olaylar olmadığı sürece, kullanıcı bilgisi paylaşmaz, bazıları ise paylaşır.
Paylaşım sana ait olan bir cihazdan yapılmadığı sürece ceza alma ihtimalin olduğunu düşünmüyorum.

Hocam benim cihazımdan paylaşım yapılmadı sadece bu okula ait bir shitpost hesabı açmıştım.
Hocamız okulun adını kullanan tüm hesapların kapatılcağını ve bu hesabı kuranların cezalandırılacaklarını söyledi.

Kullanıcı profilinde, adında, resminde herhangi bir şekilde okulu karalayıcı bir ifade, görüntü vb. yoksa, herhangi bir sorun olmaz. Fakat varsa ve bu screenshot vb. yol ile kaydedilip, şikayet edilirse ve yine ilgili platform koşulsuz olarak kullanıcı bilgilerini resmi birimlerle paylaşan bir platform ise, canın yanabilir.

Kullanıcı profilinde, adında, resminde herhangi bir şekilde okulu karalayıcı bir ifade, görüntü vb. yoksa, herhangi bir sorun olmaz. Fakat varsa ve bu screenshot vb. yol ile kaydedilip, şikayet edilirse ve yine ilgili platform koşulsuz olarak kullanıcı bilgilerini resmi birimlerle paylaşan bir platform ise, canın yanabilir.
Hocam platform instagram.
Ve profil resminde okulun logosu var, bir sorun olur mu?

Aşağılayıcı bir, yanlış yönlendirici bir içerik olmadığı taktide sorun olma ihtimali olduğunu sanmıyorum. Hangi platformun, kullanıcı verisi paylaşma/paylaşmama prensiplerini de net bir şekilde bilmiyorum. Facebook'un (yani aslında dolaylı olarak instragram da olsa gerek) kullanıcı bilgilerini, küçük bir hakaret ve benzeri durumlarda da paylaştıklarını yıllar önce duymuştum.

Aşağılayıcı bir, yanlış yönlendirici bir içerik olmadığı taktide sorun olma ihtimali olduğunu sanmıyorum. Hangi platformun, kullanıcı verisi paylaşma/paylaşmama prensiplerini de net bir şekilde bilmiyorum. Facebook'un (yani aslında dolaylı olarak instragram da olsa gerek) kullanıcı bilgilerini, küçük bir hakaret ve benzeri durumlarda da paylaştıklarını yıllar önce duymuştum.

Peki hocam olası bir suç duyurusunda ne gibi cezalar verilir? Yönetmelik hakkında bir bilginiz var mı?

Birilerini fiziksel bir zarara/hasara uğratmadığın ve ünlü kimselere absürt hakaretler etmediğin sürece ceza almak epey zor.
Hocamız, o öğrencinin memura hakaretten yargılanacağını söylemişti. Yanlış mı söyledi?

Hocam bende taaaa 6.sınıfken özenip bir sayfa açmıştım 2 tane post attım birinde itiraf vardı oda kişiye yazılandı hocalardan birine değil biride itiraf alınır gibisinden saçma sapan bir şeydi. Geçenlerde çok sevdiğim ancak şu anda dersimize girmeyen din hocamız geldi biraz da genç olduğu için ve beni 4 senedir tanıdığı için benim dürüst olacağımı biliyordu. İlk bana sordu oğlum okulda birisi okuldan mezun olan uzay isimli bir çocuğa itiraf sayfası devretmiş bu hesap sıkıntılı sen yaptıysan söyle dedi. Hocam ben öyle bir şey yapmadım kimseye hesapta devretmedim hesapta açmadım dedim. Sınıfımızda 2 tane emir var 1 ben bir de en yakın arkadaşım emir. Dışarıdan bir sınıftan gelen duyumlara göre 8/a sınıfından "gözlüklü emir" yani ben olarak bu hesabı o devretti istihbaratı gelmiş. Hocama söyledim dedim hocam madem hesap açıp uzaya devretmişim gösterir misiniz dedim. Oda Instagram'ı açıp okulun ismiyle arama yaptı. Bunun gibi hesaplardan biri dedi o sırada bir hesap gördüm ve kafamda dank etti. Hocam az önce gösterdiğiniz profillerin birisi bana ait olabilir dedim. Ama öyle bir profil yok hocam dedim. Hocamın asıl amacı müdürün bu durumu öğrenmeyip eğer ben yaptıysamki, yapmadım beni sıkıntılı duruma düşürmemesi içinmiş. Neyse hocamla anlaştık hocam eğer o hesap bana aitse yine de gidip kapatayım dedim. Tamam oğlum dedi. Akşamına hesabı buldum şifreyi değiştirip girdim kapattım. Hocama Instagram'dan hesabı attım gönderilerle beraber hesabı sildiğimide attım hocamda konuyu uzatmadan kapattı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı