SaveYourself tarafından gelen mail ile hesabımın şifresini gönderdiler

Mertcaglar1905

Hectopat
Daha fazla  
"SaveYourself80@6752.com" dan gelen bir mail ile hesabınızın şifresini bulduk (doğru) şu an her anınızı izliyoruz gibi benzer yazılar geldi. Mail olarak 1400 dolar istediler
Böyle mesajların doğru olma olasılığı var mı? Varsa bilgisayarımı nasıl temizleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana da 1-2 ay once geldi. Sifre eskiden kullandigim sifreydi. Buyuk ihtimalle hack forumlarina veya yonetim paneline erisilmis bir siteye kayit olduysaniz onun sifresidir. Hic bir sey yapmiyorlar.

Hiç takılmayın böyle şeylere genelde indirdiğiniz crack, hile gibi programların içinde saklı trojanlar kullanılarak bilgisayarınıza ulaşabilirler. Temiz kurulum yapın ve bu süreçte hiç bir hesabınıza o bilgisayardan giriş yapmayın ve kesinlikle yanıt vermeyin. O e-postanın şifresini temiz kurulum yaptıktan sonra acilen değiştirin ve 2FA denilen 2 faktörlü doğrulamayı ekleyin. Genel olarak kullandığınız bir şifre var ise bir ihtimal kayıt olduğunuz her hangi bir siteden deneyerek bulmuş olabilirler siz yinede önleminizi alın.

O kadar önemli değil fakat önlem alabilirsin. Öncelikle temiz kurulum yap, şifrelerini değiştir, 2 aşamalı doğrulamayı aç ve korsan program kullanma.

Spam mesajı olabilir. Şifreni değiştirip ikili doğrulamayı aç.

Bana da geliyor. Meraklanacak bir durum yok. Saldırıya uğrayan sitelerin veritabanı çalınıyor oradan kullanılan mail adresleri ve kullanılan şifreler senden para sızdırmak amacıyla tek kullanımlık eposta hesaplarıyla tehdit mesajları olarak gönderilip para isteniyor.
Zaten birçoğumuz hemen hemen hep aynı şifreleri kullanırız. Misalen bana gönderdiği maildeki şifre benim kullandığım çok önemli olamayan sitelere giriş yaparken ki şifrem. Kamerayla beni çekmişlerde vs tehditlere bak.
İnanıpta para gönderim demeyin sakın.
Zaten mail adresi tek kullanımlık olduğundan karşı mail bile gönderemezsiniz. @6752.com dan gelmiş size buradaki sayılar değişiyor. vs.

Kısaca SAKIN İNANMAYIN.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…