Savunma Sanatları (Boks vs Kick Boks)

Kişiye göre değişir zaten de karşında aşırı iri biri falan yoksa normal biri bile rahatlıkla alabilir clinche birini diz dirsek yemeden benim başlama sebebim burda birebir dönüyor daha çok. Ama çok kişiyle ederken de ikiside eşit işe yarar bence çünkü dediğin gibi bir plana sadık kalmak zor ve kirli şekilde dövüşüyorsa karsi dediğim gibi elini gözünüze falan da sokabilir birebirde olmaz hayatta da çok kişi ile dovusurken çok iyi gard alamazsin mesela. Bana kalırsa en mantıklısı kavga 1e 1 değilse minimum hasarla ordan ayrılmak(bıçak falan getirebilirler). Mesela biri boğazına yumruk atabilir vs vs. ama çoğu kişi genelde kavgada 70lik deli teyze gibi yumruk attigindan alma şansı da baya oluyor kavgayı.

Aikido çok işe yarayan bir spor olduğunu düşünmüyorum ben. Mmade falanda pek kullanılmıyor zaten.

Benim gözümde en iyi ihtimalle refleks ve kondisyon arttirici olabilir.

Tekmede seri olmasına gerek yok bir tane sağlam vurur ise 2. gerek kalmaz, Kaçmak için kavga esnasında geri durmak her zaman en iyisidir.
Hocam en tehlikeli tekmeler vucuta gelecekmiş gibi gidip hs atan tekmeler bence. Ama sokakta çok bir karşılığı yok lowkick dışı o da can yakar ama sokakta pek işe yaramaz kickboks maçı değil bu.
 
Son düzenleme:
Ben genel olarak tekme dirsek ve diz kullanıyorum, Genel olarak bu 3'ü sokaktaki adamın aklına gelmediği için etkili oluyor.

Tekme atmamın sebebi ise dengesini bozmak (yere düşürmek, üst/alt bacak gerçekten güzel vurulunca bir hafta kadar topal bıraka biliyor) ve psikolojik baskı yapmak, Ve tekme attığımı görünce sokaktaki insanlar sürü psikolojisi mantığında onlarda bana tekme atıyorlar (sabri gibi) o yüzden benim bu tür durumlarda genelde psikolojik üstünlük kurarım.

Ama eğer üst bacak vura bilirsem üst bacağa yönelirim, Kaval kemiğine vura bilecek kadar güvenmiyorum kendime, Hocam ayrıca HS nedir cs mi oynuyoruz burda
 
Hocam zaten sokaktaki normal biriyle ettiğiniz kavgada çok yüksek ihtimalle genelde tırmık falan yada yamuk yamuk yumruklar atıyorlar. Hsden kasıt kafaya darbe işte hocam
 
Hocam zaten sokaktaki normal biriyle ettiğiniz kavgada çok yüksek ihtimalle genelde tırmık falan yada yamuk yamuk yumruklar atıyorlar. Hsden kasıt kafaya darbe işte hocam
Hocam anladım sadece aklım bir cs'ye gitti, Ben tekme ile HS atacak kadar eğitimim yok ne yalan söyliyeyim ama diz ile belki vura bilirim fakat daha önce hiç denemedim
 
Hocam dizle kafaya vurmak çok hasar vermez mi?
Hocam onu mizah amaçlı söyledim

Ayrıca tekme atarak kafaya vurmak daha çok hasar verir, Kocaman ayak burun, kulak yüzde kalıcı hasar bile bıraka bilir, Diz daha çok verir ama diz atacak kadar biri sokakta bulmak mümkün değil zaten.
 
Hocam yeterlilik fiili birleşik yazılır okurken ekrana kafa atacaktım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…