Özel şirketler para vermiyor. Afyonkocatepe makine müh. Mezunuyum 4-5 yıllık tecrübem var, dövme çelik fabrikasında. Hem el aletleri hem de vw, Ford, Renault gibi markaların motor aksamı ve aktarım organlarının parçalarını üretiyoruz, bazen de BWM ve porcshe krank millerini ürettiğimiz oluyordu. Burada tecrübe kazanıp daha iyi yerlerde çalışmak için birkaç yerle görüştüm ve tecrübeye bakmaksızın çoğu şirket "sen hele bir işe başla maaşı sonradan ayarlarız" kafasında.
Tecrübenizi anlatıyorsunuz bildiklerinizi vs. bu kadar para istiyorum diyorsunuz size çıkartıp 3700 veriyoruz en fazla bu kadar verebiliriz vs diye söyleyenler var.
Şu an çalıştığım yer tank üretim ve montaj yeri. Saolsun Azerbaycan sayesinden 3 aydır ne gündüzümüz ne de gecemiz var
"Atıyorum" yılda 20 tank teslim edecekken şu ortamda yılda 42'ye çıkartıldı...
Şirkette 5 rakamlı maaş alanlarda var dolar/euro üzerinden alanlarda var. Şirkette girişim 4500₺ idi 4 ay sonra iyileştirme ile 6000₺ yaptılar.
Projeden projeye, bölümden bölüme değişiyor maaşlar. Savunma sanaisinde çalışıp 3000'e çalışanda var (sözleşmeli) bildiğim en yüksek olanı 24000'TL ile imza yetkisi olan mühendiste var.
Bu arkadaş her şeyin sorumlusu, ilk proje başlangıcından araçların çıkışına kadar her şey bunların kontrolünde. Araçlarda problem olduğundan sorun düzletme araştırma vs her şey bunlarda biz biraz olsun bunlara yardımcı gibiyiz.
Umarım anlatabilmişimdir.