Sayısal 8 ayda yetişir mi?

tersus

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar.

Ben normalde eşit ağırlıkçıyım, geçen seneden güzel bir puan yapamadığım için mezuna kaldım, şunu da hatırlatmak isterim geçen seneden mezuna kaldım fakat aklımda eşit ağırlık konuları ile bir şey yok çünkü o sene çalışmadım zaten. Bu sene ise çalışmaya tekrardan başlıyorum ve sayısaldan hazırlanmaya karar verdim, 8 ay içerisinde günde 10/12 saat çalışmayı planlıyorum bayağı bayağı hırslıyım anlayacağınız. Endişem ise 8 ayda sıfırdan Tyt/Ayt kimya, biyoloji, fizik yetişir mi bundan bayağı endişeliyim ve tekrardan mezuna kalmak gibi bir isteğim yok.

10/12 saat çalışmamı yeri geldiğinde 13/14 saate çıkarma gibi bir planımda var ve her hafta her pazar günü konularım adınada deneme çözme fikrindeyim, sıralama olarak hedefim ise minimum 300.000/400.000, maximum sıralama hedefim ise 80.000/100.000 arasında dolaşmaktadır kısaca; 80.000/500.000 arası hedefim var.

Şimdiden başlanır mı? Yoksa, bırak eşit ağırlık mı çalış dersiniz?

Ne yapmalıyım, ne etmeliyim. Yardımcı olacak varsa çok memnun olurum canlar. Teşekkür ederim şimdiden

Günde 12 saat çalışma biraz büyük bir hedef. Yavaş yavaş başlayıp çalışma süresini arttırarak ilerlemek daha sağlıklı olacaktır çünkü birden bu kadar fazla çalışmak birkaç ay içinde bıkmanıza sebep olabilir. Hırs geçici bir şey, hırstan ziyade disiplinli olmanız gerekecek. Ben çok hırslıyım günde 15 saat çalışacağım diye başlarsanız bir süre sonra sıkılıp salma ihtimaliniz de var. Onun yerine her gün verimli birkaç saat çalışmak ve bunu disiplinli şekilde her gün sınava kadar yapmak bence fazlasıyla yeterli olacaktır.

Ayrıca yetişir niye yetişmesin? 8 ay 240 gün yapıyor. Günde 5 saat bile çalışsanız 1200 saat ders demek. Az bir süre değil. Mutlaka deneme çözün, en azından haftada 1 tane. Bu eksiklerinizi görmenizi sağlayacak.

Mesela cumartesi günleri 1 deneme çözüp yanlışlara bakın, pazar günü denemedeki yanlış yaptığınız konulara çalışın. Denemedeki yanlışları çözemediğiniz, eksik konulara çalışmadığınız sürece deneme çözmenin bir manası yok. Mutlaka yanlışlarınızı tespit edip tekrar çözün.

Yeterince disiplinli ve düzenli çalışırsanız 100 binden çok daha iyi sıralama yapacağınızı düşünüyorum, hedefinizi yüksek tutun.

Konular yetişir. Üstteki arkadaşın dediği gibi 12 saat ile başlamanı tavsiye etmem. Sıkılmasan bile, belli bir süre sonra sadece çalışmak için çalışacaksın. Ayrıca çok çalışmak yerine verimli çalışmanı tavsiye ederim. Flowtime, pomodoro gibi tekniklerle bu verimi arttırabilirsin.

Teşekkür ederim dostlar <3

Tabii ki ben burada gelişi güzel söyledim hocam, tamamen baktığımda her gün 12 saat çalışırım kendimde diyemiyorum. Disiplinli olduktan sonra orası ayrı konu tabii ki ama o hırsı, azimi ve disiplini tutturduğumda tabii 12 saatin altına düşme gibi bir hedefimde yok. Denemeyi haftada cumartesi/pazar dediğiniz halde çok daha mantıklı bu aklıma gelmemişti teşekkür ederim. Evet doğru hedefinizi yüksek tutun demeniz fakat ben yine de o gün geldiğinde umudum kırılmasın, hayal kırıklığına uğramayayım diye diyordum

Tekrardan teşekkürler.

İfadeler: GKD
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…