Sayısal birisi matematik ve fen çözmek zorunda mı?

YigitXS

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilişim teknolojileri okuyorum. Sayısal bölüm diye geçiyor ama matematik, biyoloji, fizik gibi dersler yok. AYT'de sadece edebiyat ve sosyal çözsem olur mu? Matematik ve fen çözmez isem sorun yaşar mıyım?

Alan seçimi kısmında sayısal okumama rağmen eşit ağırlık veya sözel işaretlersem olur mu?

Meslek lisesinde okuyorsunuz diye anladım.

Günümüzde üniversite sınavında alan seçme falan yok. Dil için ayrı sınav var. Önlisansa girecekler sadece TYT'ye giriyor. Kalan herkes aynı sınava giriyor. AYT tek sınav. Puan türünüz çözdüğünüz kısma göre hesaplanıyor. İstediğinizi yapabilirsiniz. Ne lisesi okuduğunuz önemsiz. Lise mezunu (veya başvuru anında son sınıf öğrencisi) olmanız yeterli.

Okuduğunuz bölüm de matematik, fen dersleri olmayabilir fakat matematik ve fen çözmezseniz sayısal alanından puanınız hesaplanmaz ve sayısal da tercih yapamazsınız.

Çözdüğünüz her ders için ilgili alan puanınız otomatik hesaplanır. Türkçe çözerseniz hem eşit ağırlık, hem sözel puanınız olur vs vs.

Okuduğunuz bölüm de matematik, fen dersleri olmayabilir fakat matematik ve fen çözmezseniz sayısal alanından puanınız hesaplanmaz ve sayısal da tercih yapamazsınız.

Çözdüğünüz her ders için ilgili alan puanınız otomatik hesaplanır. Türkçe çözerseniz hem eşit ağırlık, hem sözel puanınız olur vs vs.

Peki bölüm sayısal olmasına rağmen eşit ağırlık işaretlersem kağıda?

Meslek lisesinde okuyorsunuz diye anladım.

Günümüzde üniversite sınavında alan seçme falan yok. Dil için ayrı sınav var. Önlisansa girecekler sadece TYT'ye giriyor. Kalan herkes aynı sınava giriyor. AYT tek sınav. Puan türünüz çözdüğünüz kısma göre hesaplanıyor. İstediğinizi yapabilirsiniz. Ne lisesi okuduğunuz önemsiz. Lise mezunu (veya başvuru anında son sınıf öğrencisi) olmanız yeterli.

Denemelerde alan kısmı var da optikte o yüzden sordum.

Peki bölüm sayısal olmasına rağmen eşit ağırlık işaretlersem kağıda?

Denemelerde alan kısmı var da optikte o yüzden sordum.

Gerçek sınavda alan işaretleme yok hocam. Size her dersin bulunduğu kitapçığı veriyorlar (İngilizce hariç) hangi soruyu çözüp optiğe işaretlerseniz puanınız onlardan hesaplanıyor.

Ben sayısal olarak 3 4 Türkçe sorusu cevapladım, o yüzden sayısal puanımdan ayrı olarak hem sözel hem de eşit ağırlık puanlarım hesaplandı. Tercih yaparken 3 4 Türkçe sorusuna rağmen eşit ağırlıktan bölüm tercih edebilirdim.

Yani kısaca lisedeki alanından bağımsızsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı