AYT Biyolojide hiç ama hiçbir şey bilmiyorken gittim Limit Yayınları Selin Hoca Video Ders Notları aldım ve Selin Hoca Youtube kanalında -yanlış olmasın ayt 40 video vardı- her gün sadece 1 video izledim ikinciyi asla izlemedim. İzlediğim her videonun ardından konunun üstünden bende fosforlu kalemle geçtim ve 2 3 kez tekrar ettim. Konular bittikçe de farklı 2 kaynaktan soru çözdüm. 1 hafta sonra farklı bir kaynaktan soru çözdüm, 1 ay sonra farklı bir kaynaktan... Bu şekilde 4 tane kaliteli biyoloji kitabı bitirdim ve aklıma kazıya kazıya. Videoları izlerken odaklanmak amaçlı "Ya her işlemci neslinin özelliklerini, isimlerini ve daha nice bilgileri biliyoruz. Bunları da öğrenmenin zararı değil faydası olur" diyerek odakladım kendimi ve hala biyoloji bilgileri aklımda durmakta ve genel kültür olarak bulundurmaktayım 
AYT Kimyada ise Biyolojide olduğu gibi hiçbir şey bilmiyordum. İlk yılımda Kimya Adası Youtube kanalını izliyor ve anlıyordum. Ama Murat Hoca bu yıl videoları biraz geç yüklüyor gibi geldi ve sene başında Benim Hocam Video Ders Notu'nu aldım ve Benim Hocam'dan devam ettim. Burda ise gene günlük video sınırı koydum. Günlük 3 veya 4 video izliyordum ama 10 15 dakikalık videolar bunlar. Biyolojide yaptığım gibi bol tekrarla, mantığını kavrayarak ve bana dersten daha önemli şeyler kazandıracağını düşünerek aynı sistemle kimyaya çalıştım ve şükürler olsun başarılı oldum.
Bunun size nasıl etkili olduğunu şöyle belirteyim: 2019 yılında liseden mezun oldum ve ilk sene sayısaldan 550 bindeydim. 2020'de mezuna kaldım, evdeydim ve aman aman çalışmadım. Herkes sınav kolay olduğu için üniversite kazanırken ben o kolay sınavda sayısaldan 430 bindeydim. Bu yıl sadece ve sadece kimya ve biyoloji çalışarak, son senelerin en zor üniversite sınavında -ki sıralamalar değişik bir duruma geldi- sayısaldan 240 bine girdim ve istediğim bölümü, bilgisayar mühendisliğini kazandım.
AYT bazında Matematik 6 net, Fizik 1 veya 2, Kimya 11,75 ve Biyoloji 9.75 netti. 2019'da mezun olduktan sonra asla ve asla ne özel ders ne dershane hiçbiri yoktu. AYT Matematik çok zordu eğer onu da 20-25 net bandında yapabilseydim zaten olay çok farklı yere gelmişti.
Bu yazıyı okuyan ve üniversite sınavına hazırlanan küçük kardeşlerim varsa öncelikle teşhisi iyi yapsınlar. İlk iki sene oturdum ağırlıklı olarak matematik çalıştım ve matematiğe kafam basmadığı için ne matematik yapabildim, ne de ağırlığı matematiğe verdiğim için fen yapabildim. Ama 2021 yılının başında bu durumu -geçte olsa- teşhis ettim ve sadece fen çalıştım. Yeteneğiniz neyse, neyi seviyorsanız, önce onu kusursuz yapmaya çalışın ki, onu yaptıkça motivasyonunuz artsın ve başka şeyleri de yapabilin.
Kendinizi motive etmeyi öğrenin. Sene başında kendime albüm listesi yaptım ve ders çalışırken bu şarkıları dinleyeceğim dedim. 1960'lardan günümüze kadar yerli yabancı bir çok önemli ve güzel albümü dinledim. Sırf onları dinlemek için test çözmek istediğim oldu. O yüzden kendinizi eğlendirmeyi, dersi sevmeyi, ve bunun sadece bir süreç olduğunu, sonsuz olmadığını bilin yeter.
Umarım sana 
@One Face ve bu yazdığımı okuyan arkadaşlara yardımcı olur bu yazım. Hepinizin her şey gönlünce olsun