Sayısal dersler için için çalışma yöntemi önerisi

cengocenfo

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rtx 4050 i513500h 16 gb ram 512 gb samsung ssd Hp victus
Meslek
Öğrenci
Evet 1.dönem 1.yazılılar bitti liselerde, ben de 10.sınıfım kimya hariç, biyoloji fizik matematik gibi derslerden istediğim notları pek de alamadım. Daha doğrusu basit dikkat hataları kolay soruları kaçırma gibi hatalardan çokça puanlarım gitti, bu sorunları azaltmak için yöntemleriniz var mı? Sayısal derslere nasıl daha iyi çalışabilirim? Şimdi gelip çalışacaksın gibi yorum yapacak kişiler olacak ama bende dikkat eksikliği de var, bunları nasıl azaltabilirim? Taktik veya yöntemleriniz varsa bekliyorum.

Evet 1.dönem 1.yazılılar bitti liselerde, ben de 10.sınıfım kimya hariç, biyoloji fizik matematik gibi derslerden istediğim notları pek de alamadım. Daha doğrusu basit dikkat hataları kolay soruları kaçırma gibi hatalardan çokça puanlarım gitti, bu sorunları azaltmak için yöntemleriniz var mı? Sayısal derslere nasıl daha iyi çalışabilirim? Şimdi gelip çalışacaksın gibi yorum yapacak kişiler olacak ama bende dikkat eksikliği de var, bunları nasıl azaltabilirim? Taktik veya yöntemleriniz varsa bekliyorum.

Kendinize ders çalışmak için bir koşul oluşturun mesela kafamda bu şapka takılı olduğu her an ders çalışacağım deyin ve ders çalışırken o şapkayı takın, aşırı bunaldığınızda mola verin. Baktınız gene olmuyor ders çalışırken klasik rahatlatıcı müzikleri kısık sesle dinleyebilirsiniz. Dikkat hataları için yapabileceğiniz şeyler iyi bir uyku, kitap okumak ve sınavlara yeterli önemi vermek. Kanal ihtiyacınız varsa öneri yapabilirim ancak çalışmalarınız soru ağırlıklı olsun.

Kendinize ders çalışmak için bir koşul oluşturun mesela kafamda bu şapka takılı olduğu her an ders çalışacağım deyin ve ders çalışırken o şapkayı takın, aşırı bunaldığınızda mola verin. Baktınız gene olmuyor ders çalışırken klasik rahatlatıcı müzikleri kısık sesle dinleyebilirsiniz. Dikkat hataları için yapabileceğiniz şeyler iyi bir uyku, kitap okumak ve sınavlara yeterli önemi vermek. Kanal ihtiyacınız varsa öneri yapabilirim ancak çalışmalarınız soru ağırlıklı olsun.

Ve şeyde var mesela bir sınava çok çalıştım çok güzel geçti sonuç hüsran bunu da çok yaşıyorum ve adeta dersten nefret etmemi sağlıyor örneğin matematik gibi sanırım afedersiniz ama köpek gibi çalışmam lazım.

Ve şeyde var mesela bir sınava çok çalıştım çok güzel geçti sonuç hüsran bunu da çok yaşıyorum ve adeta dersten nefret etmemi sağlıyor örneğin matematik gibi sanırım afedersiniz ama köpek gibi çalışmam lazım.

İki sebebi olabilir ya çalışıyorum diye kendinizi kandırıyorsunuz ya da sınava yeterince odaklanmıyor veya odaklanamıyorsunuz çalışmalarınızı soru ağırlıklı yürütün 10. sınıf için orijinal matematik çözmeyi deneyin, ancak sorularla boğuşun, çözene kadar bırakmayın. Soru çözerek gelişirsiniz.ve evet mesele şu ki günümüz Türkiye eğitim sisteminde ya soyadınız sabancıdır ya da köpek gibi çalışırsınız

Bence her dersten hoca bulun onları izleyin ayrıca hocanın anlattığıda çok önemli sınıftaki arkadaşlarım bir kanal izlemişti ve hoca yanlış anlattığı için ikisi de MEB'in matematik sınavından düşük aldılar şahsen ben ilk önce matematik konu anlatımı izliyorum sonra test çözüyorum ayrıca ben önermiyorum ama klasik müzik falan değil bildiğimiz Avrupa popu müzik açıp dinliyorum ve çalışma masasında değil yatakta koltukta çalışıyorum(çalışma masam yok) fakat dikkat dağınıklığın olduğundan kesinlikle masada çalış ayrıca kaynak kullanıcaksan zor bir kaynakla değil kolay bir kaynakla başla fizik ve kimyayada aynı şekilde çalışıyorum fakat biyoloji bu sene kolay onu kitaptan okuyorum ve sözel derslerdede kodlamalar yapıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı