Sayısal derslere nasıl çalışılır?

snowman0

Hectopat
Merhaba, 11. sınıf sayısal öğrencisiyim. Yazılılarıma bir hafta kaldı ve erkenden başlayıp çalışmak istiyorum. 1. yazılılarda 4 sayısal dersinin de 50'nin altında. Kendimi bir türlü yazılılara adapte edemedim bu sene. Özellikle ezber gerektiren sayısal derslerde, mesela biyoloji, kimya, fizik formülleri gibi formül ezberlemede falan hiç iyi değilim. Matematikte analitik geometri, trigonometri ve fonksiyonlardan soru çıkacak. Sizce nasıl çalışmalıyım? Yüksek not almam lazım.

Formül ezberlersen nerede nasıl kullanacağını bilmezsin ispatlarıyla öğrenmen gerekir böyle çalış. Biyolojide tamamen ezbere dayalı onda pek bir şey diyemem. Matematik içinde soru çözüp konu dinlemen lazım.

Konuda eksiğiniz varsa video izleyin konu çalışın hocam, önce o konuyu öğrenmeniz gerekiyor. İzledikten sonra bol bol soru çözün çıkacak konulardan bütün soru tiplerini görmeye çalışın, sonra emin olun sınavda takır takır yapacaksınız, ben lise döneminde bu şekilde yapmaya özen gösteriyordum sınavlarımda güzel geliyordu. Sayısal için bol soru çözmek önemli, çok da stres yapma aşırı bir zorluk olacağını sanmıyorum.

Ben şu dengeyi kuramıyorum. Sürekli konu videosu izliyorum. Hiç test çözmüyorum. Nasıl yapmalıyım? Bir video soru bir video soru falan mı? Mesela bir analitik geometri anlatan hoca buldum YouTube'da. Bir video izleyip öyle mi soru çözmeliyim? Konuyu anlayıp anlamadığımı nereden anlarım bilmiyorum. Diyelim konuyu anlamadım. Ne yapmalıyım?

Konuyu izlerken not çıkarmalısın ve basit düzeyden başlamalısın. Önce konuyu izle not çıkar daha sonra o konu için soru çöz anlamadıysan başka bir hocadan dinle.

Üstteki arkadaşa katılıyorum onun dışında test çözmek çok önemli hele ki ayt sayısalda çok daha fazla önemli bu yüzden bol test çözmelisin, testleri anlayarak çözebiliyorsan konuyu öğrenmişsin demektir illaki eksiklerin olacaktır bunun için çözemediğin soruları işaretle video çözümlerini izle hem konuyu dikkatlice dinleyip, soruları çözemeyip video çözümlerden de hiç bir şey anlamıyorsan, bu sefer temel eksiğin var demektir işte bu da büyük sıkıntı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…