Sayısal için 1.5 senede derece yapılır mı?

Makaleler
8
Yer
İstanbul
Merhaba, ben üçüncü sınıf üniversite öğrencisiyim ve aslında okumak istediğim bölüm Endüstri Mühendisliği'ydi. Bu bölümü okuma arzusu içimde hep var.

Derslerim şu anda çok yoğun değil. Vaktim elverdiğince YKS'ye hazırlanıp 2025'te sınava girmeyi düşünüyorum. En kötü ihtimalle 2026'da tekrar deneyebilirim.

Ailem destek olacaklarını ifade ettiler, ancak derece yapma şartı var. En kötü ihtimalle 10 bininci sıraya girebilir miyim, düşündüğünüzü paylaşabilir misiniz? Ders çalışma düzeni kurma konusunda da planlarım var.

Matematikte sağlam bir temelim var ancak fen konularında zayıfım. TYT için de aynı durum geçerli. Bu konuda şimdiden çalışmaya başlamak sizce mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaman konusunda sıkıntı yok. Senin kapasitene bağlı yapıp yapamaman.

Siz eğer kendinizde o azmi ve isteği görüyorsanız yaparsınız. 1.5 sene eksikleri tamamlamak için ideal bir süre.

Ama bugün çalış mıyım yarın 2 saat fazla çalışırım da yapmayın. Her şey günü gününe daha önemli benim açımdan.

YKS zeka ile alakalı değil tamamen düzgün disiplinli bir çalışma ile alakalı.
Kısacası yapılır.

Zaman konusunda sıkıntı yok. Senin kapasitene bağlı yapıp yapamaman.

2021 YKS'ye 1-2 aylık bir çalışma ile girip 270 bin sıralama elde etmiştim. Daha kapasitem olup olmadığını bile bilmiyorum

Bu işin sonu bence çalışmaktan geçiyor.

Ama bugün çalış mıyım yarın 2 saat fazla çalışırım da yapmayın. Her şey günü gününe daha önemli benim açımdan.

Bu topa girersem ister istemez düzeni oturturum zaten diye düşünüyorum.

Hocam üniversite matematiğinden sonra fark etmişsinizdir ki YKS dersleri üniversite derslerinin yanında çok kolay kalıyor. Türkçe'yi ve matematiği hızlı ve dikkatli çözmekten geçiyor, fen de ezber zaten. 6 ayda bile ciddi ilerleme kaydedersiniz diye düşünüyorum, eğer finallerle çalışmıyorsa kesinlikle girin bu sene TYT-AYT'ye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…