Perşembe cuma çok ağır olmamış mı? O kadar AYT dersinin bir günde olması sağlıklı olmaz.
Hocam Türkiyedeki üniversiteler çok iyi konumda değil dünyada yani Formula Takımına başvurucaksınız diyelim İTÜ yü bilmez adamlar bu tarz yerlerde veya normal yerlerde Oxford Cambridge Harvard İMT den mezun olmazsanız bakmıyorlar kaçıncı sırada vs. diye. Ama eğitimi ve size birşeyler katması konusunda Türkiyenin en iyilerinden ama dünyada tanınıyor diye gitmeyin sakın eğitimi iyi diye bakın. Dediğiniz gibi Aselsan Baykar yerleri ile iletişim halinde olmuştum. Bu yerler dediğiniz üniversitelere öncelik veriyor ortalama 3.10 üstü gibi birşey şart koşuyorlar proje yapıp yapmadığına bakıyorlar bir de küçük bir sınava tabi tutuyorlar iş görüşmesi sırasıdna.Teşekkür ederim hocam, hedef yüksek ilk 5K ya girmek istiyorum, düşündüğüm bölüm için. Bölüm hedefim uzay mühendisliği, İTÜ'de. Malum, İTÜ'nün mühendislik fakülteleri dünya sıralamasında da iyi bir konumda. Bence bu bölüm mezunlarının -eğer iyi bir şekilde üniversite mezunu olmuşlarsa- ASELSAN gibi şirketlerde, savunma sanayi alanında iş bulma olanağı gayet yüksek. Ki alanın önü de açık. Yazılım mühendisliğinin ilk yılları gibi. Eğer Türkiye olmazsa, yurt dışına çıkma isteklerim var. İnşallah hepsini gerçekleştirebilirim. Bu arada önerileriniz için teşekkür ederim.
Hocam Türkiye'deki üniversiteler çok iyi konumda değil dünyada yani Formula takımına başvurucaksınız diyelim İTÜ yü bilmez adamlar bu tarz yerlerde veya normal yerlerde oxford cambridge harvard imtden mezun olmazsanız bakmıyorlar kaçıncı sırada vs. diye. Ama eğitimi ve size bir şeyler katması konusunda Türkiye'nin en iyilerinden ama dünyada tanınıyor diye gitmeyin sakın eğitimi iyi diye bakın. Dediğiniz gibi ASELSAN baykar yerleri ile iletişim halinde olmuştum. Bu yerler dediğiniz üniversitelere öncelik veriyor ortalama 3.10 üstü gibi bir şey şart koşuyorlar proje yapıp yapmadığına bakıyorlar bir de küçük bir sınava tabii tutuyorlar iş görüşmesi sırasıdna.
Siz bilirsiniz benim demek istediğim şey mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmaya karar verirseniz yurt dışında. Kimse bu itüden mezun bu odtüden mezun demeyecek onu kastediyorum.O halde okumak için yurt dışına mı gitmeliyim? Bunu mu demek istediniz?
Formula takımı dediniz de tam üstüne oturdu. Geçen ay okuldan bir öğretmenimizin kardeşi Red Bull Formula takımında mühendis olarak işe başladı. Sanırım İngiltere olması gerek. Aldığı maaş ise astronomik hem Türkiye'ye hem İngiltere'ye göre. Mezun olduğu yıl ise 2023 yani geçen sene. Mezun olduğu bölüm ise Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği. Ekstra olarak bir aile dostumuzun kardeşi de İstanbul Teknik Üniversitesinde Bilgisayar mühendisliği okudu. İspanyada Yeşil müzik programında çalışıyor, maaşı 8k civarı. Kısacası eğer hakkıyla okursan ve kendini geliştirirsen gayet de tanırlar bence.Hocam Türkiyedeki üniversiteler çok iyi konumda değil dünyada yani Formula Takımına başvurucaksınız diyelim İTÜ yü bilmez adamlar bu tarz yerlerde veya normal yerlerde Oxford Cambridge Harvard İMT den mezun olmazsanız bakmıyorlar kaçıncı sırada vs. diye. Ama eğitimi ve size birşeyler katması konusunda Türkiyenin en iyilerinden ama dünyada tanınıyor diye gitmeyin sakın eğitimi iyi diye bakın. Dediğiniz gibi Aselsan Baykar yerleri ile iletişim halinde olmuştum. Bu yerler dediğiniz üniversitelere öncelik veriyor ortalama 3.10 üstü gibi birşey şart koşuyorlar proje yapıp yapmadığına bakıyorlar bir de küçük bir sınava tabi tutuyorlar iş görüşmesi sırasıdna.
Hocam bende 25yks öğrencisiyim ayrıca bende sizinle aynı mantıktayım tyt-ayt karışık götürüyorum. Netleriniz ne durumda?O halde okumak için yurt dışına mı gitmeliyim? Bunu mu demek istediniz?
Hocam hakkınla okuduğun sürece her yerde tanırlar tabi ki.Formula takımı dediniz de tam üstüne oturdu. Geçen ay okuldan bir öğretmenimizin kardeşi Red Bull Formula takımında mühendis olarak işe başladı. Sanırım İngiltere olması gerek. Aldığı maaş ise astronomik hem Türkiye'ye hem İngiltere'ye göre. Mezun olduğu yıl ise 2023 yani geçen sene. Mezun olduğu bölüm ise Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği. Ekstra olarak bir aile dostumuzun kardeşi de İstanbul Teknik Üniversitesinde Bilgisayar mühendisliği okudu. İspanyada Yeşil müzik programında çalışıyor, maaşı 8k civarı. Kısacası eğer hakkıyla okursan ve kendini geliştirirsen gayet de tanırlar bence.
Hocam bende 25yks öğrencisiyim ayrıca bende sizinle aynı mantıktayım tyt-ayt karışık götürüyorum. Netleriniz ne durumda?
Formula takımı dediniz de tam üstüne oturdu. Geçen ay okuldan bir öğretmenimizin kardeşi Red Bull Formula takımında mühendis olarak işe başladı. Sanırım İngiltere olması gerek. Aldığı maaş ise astronomik hem Türkiye'ye hem İngiltere'ye göre. Mezun olduğu yıl ise 2023 yani geçen sene. Mezun olduğu bölüm ise Yıldız Teknik Üniversitesi makine mühendisliği. Ekstra olarak bir aile dostumuzun kardeşi de İstanbul teknik üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okudu. İspanya'da yeşil müzik programında çalışıyor, maaşı 8K civarı. Kısacası eğer hakkıyla okursan ve kendini geliştirirsen gayet de tanırlar bence.
Hocam bende 25YKS öğrencisiyim ayrıca bende sizinle aynı mantıktayım TYT-AYT karışık götürüyorum. Netleriniz ne durumda.
Formula takımı dediniz de tam üstüne oturdu. Geçen ay okuldan bir öğretmenimizin kardeşi Red Bull Formula takımında mühendis olarak işe başladı. Sanırım İngiltere olması gerek. Aldığı maaş ise astronomik hem Türkiye'ye hem İngiltere'ye göre. Mezun olduğu yıl ise 2023 yani geçen sene. Mezun olduğu bölüm ise Yıldız Teknik Üniversitesi makine mühendisliği. Ekstra olarak bir aile dostumuzun kardeşi de İstanbul teknik üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okudu. İspanya'da yeşil müzik programında çalışıyor, maaşı 8K civarı. Kısacası eğer hakkıyla okursan ve kendini geliştirirsen gayet de tanırlar bence.
Hocam bende 25YKS öğrencisiyim ayrıca bende sizinle aynı mantıktayım TYT-AYT karışık götürüyorum. Netleriniz ne durumda?
Seviyenizi bilmiyorum ama antrenmanlarla matematik hafif gelebilir, hafif gelmiyorsa da ondan sonra 345 çözün bence ben öylece matematikte bayağı bir hızlandım.Hocam daha konuların çok başında olduğum için deneme çözmedim hiç. Biraz ilerletip deneme çözmeye öyle başlayacağım. Ağustos sonu, Eylül başı gibi düşünüyorum. Matematik sorularını çözerken hız kazanmak ve biraz da dört işlemde çıkan yanlışların sayısını en aza indirmek için günün boş vakitlerinde antrenmanlarla matematik çözmeyi düşünüyorum. Ayrıca belki biraz TYT için de küçük bir temel atmış olurum diye düşündüm. Sizde nasıl gidiyor netler?
Seviyenizi bilmiyorum ama antrenmanlarla matematik hafif gelebilir, hafif gelmiyorsa da ondan sonra 345 çözün bence ben öylece matematikte bayağı bir hızlandım.